Said El Kurdi'den pkk, İran, pyd, ABD değerlendirmesi

Said El Kurdi'den pkk, İran, pyd, ABD değerlendirmesi

Doğruhaber Gazetesi yazarı Said El Kurdi'nin pkk, İran, pyd, ABD üzerine twitter üzerinden yaptığı değerlendirme.

1- Kandil'deki PKK, artık ABD için çok da işlevsel değil. İşlevsel olan Suriye sahasıyla ilgili olarak PYD'dir.

 

2- İlginçtir, ABD, TR'nin PYD konusunda kendilerine garanti verdiğini söyledi. TR kaynakları da PYD ile bir sorunumuz yok açıklaması yaptı.

 

3- PKK'yi dövdüren ABD ile PKK'yi döven TR, PKK'nin uzantısı PYD konusunda bu hissiyatı paylaşmalarının nedeni ne olabilir öyleyse?

 

4- Farklı izahatlar yapılabilir elbet. Bana göre PKK'nin düşman, PYD'nin dost ilan edilmesi, PKK'yi PYD'leştirme operasyonu olabilir.

 

5- TR operasyonlarının seyri de sanki bu yöndedir. Asıl operasyon, İçerdeki hedefler yerine sınır dışındaki hedeflere yöneliktir.

 

6- PKK'ye sınır ötesi ağırlıklı operasyon ve PYD'nin kutsanması, PKKye Kandil yerine Rojava'nın adres gösterildiği izlenimini vermektedir.

 

7- Başta da vurguladık, artık ABD'nin Kandil'deki PKK'ye değil, Rojava'daki PKK/PYD'ye ihtiyacı vardır. Genel strateji sanki bu yöndedir.

 

8- TR'nin operasyon taktiği de sanki ABD'nin bu stratejisiyle uyumlu yürümektedir. O halde ABD, PKK ile ilgili geleceğe dair neler planlıyor.

 

9- Şayet ABD, PKKyi komple Rojava'ya transfer edebilirse, PKK PYD'leşecek, terörist kisvesinden arındırılıp korumaya alınmış olacak.

 

10- Bu durumda ABD kazanacak, PKK, ABD için daha kullanışlı hale gelecektir. TR mi? Bir kez daha dizini dövmekle başbaşa kalacak.

 

11- PKK bu işe ne diyecek, derseniz; PKK şu an Kandil olarak İRAN'nın etki alanında, PYD de Kandil'in.

 

12- Salih Müslim'in, "Suriye ordusuna katılacağız" açıklaması, PKKnin, ABD'nin sözkonusu politikasına karşı bir itiraz gibi durmaktadır.

 

13- Rojava'daki PKK ABD'ye, Kandil'deki PKK İran'a lazım. İRAN'nın TR bombardımanına itiraz ve eleştirilerine bu çerçevede bakmak lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.