Said Nursi`yi Öldürenler Mezarını Manşete Taşıyor

Said Nursi`yi Öldürenler Mezarını Manşete Taşıyor

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, milliyetçilik fikrinin tarih boyunca işe yaramadığını ve çok zarar verdiğini aktardı

Şanlıurfa`da Bediüzzaman Vakfı tarafından düzenlenen ‘İnsanlık ve dünya barışı için Said Nursi`nin millet anlayışı` konulu konferansta konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, son günlerde mezar yeri tartışılan Said Nursi`nin mezarı nerede sorusuna, "Bence, Üstad mezarda değildir. Üstad ölmemiştir, kitaplarında yaşamaktadır” dedi.

Şanlıurfa`da, Bediüzzaman Vakfı tarafından akşam saatlerinde Mehmet Akif İnan Konferans Salonu`nda, ‘İnsanlık ve dünya barışı için Said Nursi`nin millet anlayışı` konulu konferans düzenlendi. Konferansa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, bürokratlar ve yaklaşık bin kişi katıldı. Konferansta konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, son günlerde tartışılan Said Nursi`nin mezarı nerede sorusuna açıklık getirdi. Prof. Dr. Battal, “Bence Üstad, mezarda değildir. Üstad, ölmemiştir ve kitaplarında, kalbinizde yaşamaktadır. Üstadı öldürenler, ondan yararlanmak için arada bu konuları manşete taşırlar” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler