Şanlıurfa Hilvan’da Sakal-ı Şerif ziyareti duygulandırdı

Şanlıurfa Hilvan’da Sakal-ı Şerif ziyareti duygulandırdı

Şanlıurfa’da Hazreti Peygamber'in Sakal-ı Şerif’ini görmek isteyen vatandaşlar, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde üç camide ziyarete açılan Hazreti Peygamber'in Sakal-ı Şerif’ini görmek isteyen vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Sakal-ı Şerif ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Hacı Selim Kur'an Kursu Hocası Hatice Demirsu, “Bu sene yine Sakal-ı Şerif ziyareti Hilvan’ımıza nasip oldu.  Bu sene ilçede üç farklı yerde uygulanması daha iyi oldu. Önceki sene yaşlılardan gelemeyenler oluyordu ama bu sene farklı yerlerde olması iyi oldu ve özellikle bizim camimizde olması da bizi onurlandı. Hazreti Resulullah Saakal-ı Şerif'inİ burada görmek bizim için büyük bir şeref. Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sevgisi insanlarımızın içinde o kadar büyümüş ki O’nu andıran bir nesne veya lafız geçtiği zaman insanlarımız haliyle heyecanlanıyor.”  dedi

Demirsu, “Başta Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i anlamak için O’nun birebir sünnetiyle yaşamak lazım. Allah’u Teâla bize bir Kur’an gönderdi ve O’nu açıklayıcı bir elçi gönderdi ve Veda Hutbesi'nde Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor ki, ‘Ben size iki emanet bırakıyorum, bu iki emanete sımsıkı sarılırsanız dalalete düşmezsiniz. Bunlardan biri Kur’an-ı Kerim diğeri ise benim sünnetimdir.’ Rabbim bizlere bu yolda sağlam adımlar atmayı nasip eylesin. Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yolundan gitmeyi nasip eylesin ve Kur’an-ı Kerim ile amel etmeyi nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygularını anlatan Fatma Karatek, “Allah’a şükürler olsun Hazreti Peygamber’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)  Sakal-ı Şerif’ini ziyaret ettik. Allah herkese nasip etsin. Allah herkesi dar olan yerden ferahlığa çıkarsın. Allah herkesi doğru yola iletsin. Gözlerim Sakal-ı Şerif-i iyi görmedi ama kalbim O’unla beraber.” dedi

Kadriye Çakmak ise “Sakal-ı Şerif’i Allah ve Peygamberi (Sallalalhu Aleyhi ve Sellem) için gelip ziyaret ettik. Bunu bize nasip eden Allah’a hamd olsun. Sakal-ı Şerif’i gördüğümüzde içimiz kaynıyor, O’nu görmeye hevesimiz artıyor.” dedi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.