Sakarya'da toplam bin 49 kişi görevden alındı

Sakarya'da toplam bin 49 kişi görevden alındı

15 Temmuz’daki ABD destekli darbe girişiminin ardından Sakarya'da kamu kurumlarında çalışan bin 49 kişi görevinden uzaklaştırıldığı, 108 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

15 Temmuz’daki ABD destekli darbe girişiminin ardından Sakarya'da kamu kurumlarında çalışan toplam bin 49 kişi görevinden uzaklaştırılırken,  özel hastane, okul, yurt ve diğer eğitim kurumlarından 474 kişinin çalışma izinleri iptal edildi, 108 kişi ise tutuklandı.

Paralel Yapının darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya'da kamuda çalışan 61 kişi de gözaltında bulunuyor, 23 kişi ise aranıyor.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında, 3 kaymakam, 1 vali yardımcısı görevden uzaklaştırılırken, S.Y. isimli Kaymakam tutuklandı,  İ.G. isimli Kaymakam ise aranıyor.

Tugay Komutanlığında çeşitli rütbelerde görevli  142 kişi görevden uzaklaştırıldı, 76 kişi tutuklandı, 60'ı adli kontrol olmak şartıyla 66 kişi de serbest bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığında ise çeşitli rütbelerde görevli  25 kişi görevden uzaklaştırıldı, 13 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi ise aranıyor.

Öte yandan 31 hakim ve savcı görevinden uzaklaştırılırken,  16 hakim ve savcı tutuklandı, 10'u adli kontrolle serbest bırakıldı, 5'i için de arama kararı çıkarıldı.

En fazla görevden uzaklaştırmanın olduğu kurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ise 486 kişi görevden uzaklaştırıldı, 12 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı. Üç kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken,  üçü için de arama kararı çıkarıldı.

Sakarya Üniversitesinde ise, 46 kişi görevden uzaklaştırıldı. 26 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı. Gözaltına alınanlardan 4'ü adli kontrol ile 5'i ise serbest bırakılırken,  2'si hakkında da idari işlem yapıldı. 11 kişi ise aranıyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.