Sakarya Valiliğinden cinayet açıklaması

Sakarya Valiliğinden cinayet açıklaması

Sakarya Valiliği, 16 Aralık'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kadir Sakçı'nın "Kürd olduğu için öldürüldü" iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 16 Aralık'ta Kadir Sakçı (43) ile oğlu Burhan Sakçı (16) silahlı saldırıya uğramış, baba Kadir Şakçı hayatını kaybetmişti.

Saldırganın "Siz Kürd müsünüz" sorusuna karşılık baba Şakçı'nın "Evet" dediği, daha sonra saldırganın "Sizi sevmiyoruz" diyerek baba ile oğula belinden çıkardığı silahla ateş açtığı iddia edilmişti. Daha sonra Bursa'da yakalanan saldırganın "sarhoştum, hatırlamıyorum" şeklinde ifade verdiği ifade edilmişti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sakarya Valiliği, cinayet sebebinin çarpıtılarak "etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının" gerçekle hiçbir alakası olmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kimi basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında; ilimiz Hendek ilçesinde 16.12.2018 günü meydana gelen cinayet olayının sebebinin çarpıtılarak 'etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının' gerçekle hiçbir alakası yoktur. Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Cinayet faili olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa ilinde yakalanarak tutuklanmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini Kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.

Açıklama kamuoyu tarafından tatmin edici bulunmadı

Saldırganın hiç tanımadığı belirtilen insanların önünü kesip onlara ateş açması ve kendisini "sarhoştum" deyip savunması gerçekçi bulunmazken, Valiliğin olayı basite indirgeyen tarzda yaptığı açıklama ise kamuoyu tarafından tatmin edici bulunmadı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler