"Saldırganlar BDP ilçe binasından çıktı"

"Saldırganlar BDP ilçe binasından çıktı"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışmaları sırasında BDP/PKK'lilerin saldırına uğrayarak yaralanan HÜDA PAR üyeleri, saldırgan grubun BDP Lice İlçe Teşkilatı'ndan çıktıklarını söylediler.

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret ettikleri sırada BDP/PKK’lilerin saldırına uğrayarak yaralanan HÜDA PAR üyeleri, İlke Haber Ajansı’na konuştular. Yaralılar, saldırgan grubun BDP Lice İlçe Teşkilatı’ndan çıktıklarını söylediler. Ayrıca bazı görgü tanıkları, BDP’li bazı saldırganların elinde uzun namlulu silahların bulunduğunu iddia ettiler.

 

BDP’liler saldırdı, polis seyretti

Gözünden ve burnundan yaralanan Abdussamet Adiyaman, BDP’lilerin taşlarla, sopalarla, bıçaklarla kendilerine saldırdığını söyledi. Polislerin saldırganlara karşı hiçbir şey yapmadığını, sadece seyrettiğini dile getiren Adıyaman, kendilerine esnafın değil, BDP’li grubun saldırdığını söyledi.

 

Saldırı organizesi BDP’den

Başından yaralanan Nihat Güneş ise BDP Lice İlçe Teşkilatı önünde toplanan yüzleri kapalı bir grubun kendilerine saldırdığına dikkat çekerek, saldırganların slogan atarak saldırdığını söyledi. Saldırının başında Liceli esnafında araya girmek istediğini de dile getiren Güneş, “Esnafın hiçbir şekilde bize karşı bir müdahalesi yoktu, sadece saldırganları sakinleşmek istiyordu. Bize saldıran grup saldırı sonrası tekrar BDP Lice İlçe Teşkilatı’na girdikleri gördük.” dedi.

 

BDP’liler Kürt halkının örf ve adetlerini çiğnedi

Kalçasından aldığı bıçak darbesiyle yaralana HÜDA PAR üyesi Abdulaziz Arten, seçim çalışması kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Lice Belediye Başkan Adayı Muttalip Yuva ile birlikte Lice’ye gittiklerini ve esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.

 

Esnaf ziyaretinde her hangi bir sorunun olmadığını ve kendilerini çok sıcak karşıladıklarını söyleyen Arten, ardından ara sokaklardan çıkan 50-60 kişilik bir grubun kendilerine hakaret ettiklerini, ancak parti yetkililerin sakin olunması yönünde tembihlerde bulunduğu ve araçlarına binilmesi söylendiğini ifade etti.  Araçlarına yöneldikleri sırada taş yağmuruna tutulduklarını belirten Arten, “Biz Licelilerin misafiriydik, ama BDP’liler Kürt halkının örf ve adetlerini çiğneyerek bize saldırdı. Kürlerin örf ve adetlerinde misafire saldırmak yoktur.” dedi. (M. Salih Keskin/Halil Akbalık – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.