Saldırı hazırlığındaki PKK’li tutuklandı

Saldırı hazırlığındaki PKK’li tutuklandı

​Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu belirtilen ve gözaltına alınan bir PKK’li tutuklandı.

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu belirtilen ve gözaltına alınan bir PKK’li tutuklanarak Midyat Cezaevine konuldu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de PYD/YPG içerisinde faaliyet yürüten ve Nusaybin ilçesinde 11 Ağustos 2015'te PKK'ye yönelik operasyonda öldürülen "Mahir" kod adlı Hafzullah D'nin kardeşi Fahrettin D'nin saldırı hazırlığında olduğunu tespit ederek evine operasyon düzenlendi.

Midyat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturduğu evde gözaltına alınan Fahrettin D'nin Evinde yapılan aramada, çok sayıda av tüfeği fişeğinden kesilerek elde edilmiş bilye ve barut tozu, çok sayıda torpil patlayıcı, 2 ayrı noktada pet şişeler içerisinde hazırlanmış yaklaşık 15 kilogram çivi ve vidalar, yarım çuval gübre, değişik ebatlarda piller, izole ve elektrikçi bantları ele geçirildi.

Fahrettin D. ile bağlantıları olduğu öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkarılan Ercan A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken,  Fahrettin D. tutuklanarak Midyat Cezaevine konuldu.

İLKHA       










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.