Saldırılar dindar kimliğimizedir video foto

Saldırılar dindar kimliğimizedir video foto

Mersin’de çevresinde İslami kimliği ile bilinen şahsın evine kimliği belirsiz kişiler tarafında iki el ateş açıldı. Kurşunların balkona isabet etmesi sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken saldırının İslami kimliğe olan tahammülsüzlükte

Mersin’de sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından çevresinde İslami kimliği ile bilinen Emrullah Beştaş’ın evine ateş açıldı. Yapılanların İslam’a olan tahammülsüzlükten kaynaklandığını dile getiren Emrullah Beştaş’ın, daha önce de evinin önünde park halindeki aracı kundaklanmıştı.

Ülkede huzursuzluk isteyenlerin bu tür saldırıları yaptığına dikkat çeken Beştaş, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Ben sabah işe gittim daha sonra evden telefon geldi. Telefonda eve silahlı saldırı olduğunu söylediler. Bunun üzerine işten eve gelene kadar kolluk güçleri buraya gelmişti. Evin ikinci katına iki el ateş açıldığını gördüm. Belki daha fazla ateş etmiş olabilirler ama balkona isabet eden iki kurşundu. Daha önce de aynı odaklar tarafından evin önünde park halince duran aracımızı yaktılar. Her iki saldırıyı yapan aynı kişiler. Bu iki saldırıyı yapanlar bize daha fazla saldırabilirler. Şu an can kaybımız yok. Bunlar  canımıza kast eden insanlar. Başka bir saldırının da olmayacağı garanti değil.”

“Saldırılar dindar kimliğimizdendir”

Çalıştığı yerde ve mahallede İslami kimliği ile bilinen biri olduğunu söyleyen Beştaş, saldırılarının amacını şöyle değerlendirdi: “Saldırılarının amacı belli. Şu an bulunduğun mevkide ortalama 50-60 hane var. Bu 50-60 hanenin içerisinde sadece bizim eve saldırmalarının nedeni, İslami kimliğimizdendir, dindar kimliğimizdendir. Çünkü bu düşüncenin dini ve dindar insanları sindirme girişimleri var. İslami düşünceyi kabul etmiyorlar. Ülkede birlik ve beraberliği istemiyorlar. Müslümanların bu ülkede yaşamalarını istemiyorlar. Bunların  kime hizmet ettikleri açık bir şekilde ortada. Ama bizler bunların kim olduğunu biliyoruz. Bu tür saldırılarına son vermelerini istiyoruz.”

“Kolluk güçleri yetersiz kalıyor”

Beştaş, daha önce yaşanan olayda ve bu olayda da güvenlik güçlerinin yetersi kaldığını vurgulayarak,    “Güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler kesinlikle yetersizdir. Daha önce evin önünde bulunan aracımız kundaklandı, faka güvenlik güçleri olayı aydınlatmadı. Olayın failleri yakalanmadı. Bundan dolayı da bu yaşanan olayın da failleri   bulunmayacak.”dedi.

“Kendi güvenliğimizi kendimiz koruyacağız”

Kolluk güçlerinin  yaşanan olaylarda failleri yakalamadığı gibi, güvenlik  almada da yetersiz olduğunun altını çizen Beştaş, “Önlemler yetersiz. Şuan tedirginiz. Nerden saldırı gelecek bilmiyoruz. Onun için kendi güvenliğimizi almak zorundayız. Nefsi müdafaamız var. Çocuklarımız var, ailemiz var, malımız var. Her an bir saldırı daha olabilir. Güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler yetersiz” diye  konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler