"Saldırılar Müslümanların şahsında İslam'a yapılmıştır"

"Saldırılar Müslümanların şahsında İslam'a yapılmıştır"

PKK/HDP yandaşlarının Kobani'yi bahane ederek İslami kurumlara saldırılarını sert bir dille kınayan Gaziantep Vefa-Der Başkanı, İslam düşmanlarının Allah'ın nurunu asla söndüremeyeceğini belirtti.

GAZİANTEP-  PKK/HDP yandaşlarının, HDP`nin çağrısıyla sokaklara inerek yaptıkları eylemlerle mütedeyyin insanlara ve bölge halkına zarar vermesi ve yapılan olaylarla ilgili açıklama yapan Gaziantep Vefa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği (Vefa Der)Başkanı M. Emin Yılmaz, yapılan saldırıların Müslümanların şahsında İslam’a ve Allah’ın davasına yönelik yapıldığına dikkat çekti.

 

“İslam Ümmetinin imtihanı devam ediyor”

Çözüm sürecinde şımaran PKK ve uzantılarının Kurban Bayramı’nda Müslümanları hunharca katletmelerine üzüldüklerini belirten Vefa Der Başkanı Yılmaz açıklamasında, “ İslam Ümmetinin imtihanı devam ediyor. Kurban Bayramı ertesi başlayan Kobani bahanesiyle Türkiye geneline yansıyan olaylar Müslümanlara yönelik bir komplo hareketi ile karşı karşıyayız.  Saldırılarda hedef alınanlar İslami kurumlar ile sakallı olan, tesettürlü olan ve yine İslami hizmetlerde bulunan kurumlar batı destekli bir komplo teorisi ile karşı karşıyayız. Kurban Bayramı’nda başlayan ve günlerce devam eden olaylar bize şunu gösterdik ki batılı güçler bir olmuş topyekûn İslam’ı hedef almışlar. Çözüm sürecinde şımaran PKK ve uzantılarının Kurban Bayramı’nda Müslüman kardeşlerimizi hunharca katletmelerine çok üzüldük.”dedi.

 

“Saldırılarda tek hedef alınanlar Müslümanlardır”

Kobani bahanesiyle saldırıların hedefinde İslam’ın ve İslami değerlerin olduğunu belirten Yılmaz, “Selahattin Demirtaş’ın ABD dönüşü Kobani bahanesiyle insanları sokağa çağırması sadece devlete yönelik bir saldırı değildi.  Saldırılar tamamen İslami STK ve mütedeyyin kişilere yönelikti. Bu saldırılar Müslümanların şahsında İslam’a ve Allah’ın davasına yönelik bir saldırıdır. Bu saldırılarda hiçbir şekilde şu veya bu cemaat ayrımı yapılmadan tüm mütedeyyin kardeşlerimiz hedef alınıp saldırılara maruz kaldı. Saldırılara baktığımızda bunu görmek mümkündür. Çünkü saldırılar İslami kimliğiyle tanınan şahıslardan tutun, kurumlarına, kurslarına, camilere, kütüphanelere yöneliktir. Saldırılarda tamamen İslam ve İslami değerler hedef alınmıştır. Bu saldırıları PKK/HDP tek başına koordine etmedi. Diyarbakır’da beş Alman gazetecinin yakalandığını biliyoruz.  Bu yaşananların alt yapısını hazırlayan batı dünyasıdır. Saldırılarda tek hedef alınanlar Müslümanlardır. Bahaneleri Kobani hayır bahane Kobani değildir. Eğer davaları Kobani ise gidip IŞİD’le savaşsınlar. Burada ki Müslümanlar ile davaları nedir.”diye sordu

 

“Mesele Kobani değil, mesele İslam’a düşmanlıktır”

Meselenin Kobani olmadığını aksine İslam olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Mesele Kobani değil. Mesele İslam’a düşmanlıktır. Çünkü bölgede İslami bir hareketlilik başladı. Nasıl ki Ortadoğu’da İslam’ın yükselmesinden rahatsız olanlar var ise işte bölgemizde de PKK/HDP İslam’ın yükselişinden rahatsız oluyor. Çünkü güçlerini kaybedeceklerini anladılar. Onların tüm saldırılarına rağmen bir İslami hareketlilik var. Bunu nasıl engelleyecekler işte bu tür hain saldırılar ile şunu da bilmeleri gerekir ki Allah (c.c) nurunu asla söndüremezler. Çünkü Allah (c.c) nurunu tamamlayacaktır. Asıl bize bundan sonra görev düşmektedir. Bundan sonra meselelerimizi çözüme kavuşturup yine insanlara nasihat edeceğiz İslam’a davet edeceğiz. Gençlerimize halkımıza bu tehlikeyi bildirerek onlara karşı hazırlıklı olacağız. Çünkü bunlar bugün Kobani’yi bahane ettiler yarın başka bir bahane bulacaklarıdır. Müslümanların her zaman İslam düşmanlarına karşı hazırlıklı olmalıdır. Daha büyük olaylarla karşılaşmaması için. Müslüman ferasetlidir olaylara Allah (c.c) nuru ile bakar. Müslümanları yok etmek istiyorlar. Çözüm süreci rahatlığıyla kendilerine rakip olarak gördükleri İslami yükselişi hazmedemiyorlar.”diye konuştu

 

“Müslümanlar bu saldırılardan yüz akıyla çıkacaktır”

Müslümanların bu saldırılardan yüz akıyla çıkacağına inandığını vurgulayan Yılmaz son olarak, “ Allah (c.c) o zulme uğramış ve şehit olmuş kardeşlerimizin şahadetlerini kabul eylesin. Yakınlarına ise sabırlar versin. Rabbim tüm kardeşlerimizi kendi davası uğruna canını feda eden Müslümanlardan eylesin. Malumunuz Mardin’de sırf sakallı oldukları gerekçesiyle yine Müslümanlar katledildi. Tabi mütedeyyin insanlara yönelik saldırılar devam etmektedir. İşte o gün bir bacımızın tesettüründen dolayı saldırıya uğradığını yanı sıra bazı kardeşlerimizin evlerinin işaretlendiğini duyuyoruz. Rabbim Müslümanlara bu yaşanan olaylardan yüz akıyla çıkmalarını nasip eylesin. Tüm Müslümanların Allah’ın davasına sımsıkı sarılmaları gerektiğini belirtmek istiyorum.” Dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.