"Saldırıların arkasında Türkiye'nin olmadığına eminim"

"Saldırıların arkasında Türkiye'nin olmadığına eminim"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki üslerine insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan saldırıların arkasında Türkiye'nin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonla yaptıkları görüşmede Suriye'deki gelişmeleri ele aldı.

Açıklama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi.

Putin, başkent Moskova’da Rus basın kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Rusya’nın Hımeymim ve Tartus üssüne yapılan saldırıların, Rusya’nın ortaklarıyla arasını bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

İnsansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan saldırıların detaylıca kurgulanmış bir plan olduğuna işaret eden Putin, "Saldırıda kullanılan İHA’lar el yapımı gibi gösterilerek kamufle edilmeye çalışılmış." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de konuya ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Putin, “Düzenlenen saldırıları kimlerin provoke ettiğini ve arkasındakileri biliyoruz. Bu saldırıların arkasında Türkiye'nin olmadığına eminim." dedi.

Rus Kommersant gazetesi 4 Ocak'ta yayımladığı haberinde, Hımeymim üssüne "muhalif gruplar" tarafından 31 Aralık 2017'de yapılan havan saldırısında 2 askerin öldüğü, 10'dan fazla askerin yaralandığı ve en az 7 savaş uçağının kullanılamaz hale geldiğini yazmıştı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler