"Saldırılarla Müslümanları durduramazlar"

"Saldırılarla Müslümanları durduramazlar"

Hür Dava Partisi Bağlar ilçe binasına molotof ve ses bombalı saldırıyı kınayan HÜDA PAR yöneticilerinden Vedat Turgut, , partilerine yönelik yapılan saldırıların Müslümanların önünü kesmek amaçlı olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde bulunan HÜDA PAR ilçe binasına dün gece 21.15 sıralarında molotof ve ses bombalı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıyı kınayan HÜDA PAR yöneticilerinden Vedat Turgut, partilerine yönelik yapılan saldırıların Müslümanların önünü kesmek amaçlı olduğunu söyledi.

 

 

İlçe binalarına 5 adet molotof ve 2 adet de ses bombası atıldığını kaydeden Turgut, “Yapılan saldırı öncesi 25-30 yaşlarında birisi gelip ilçe teşkilatımızın önünde tur attı. Daha sonra teşkilatta ve etrafta kimsenin olmadığını görünce ilçe teşkilatımızın karşısında 7-8 kadar gence tabiri caizse talimat veriyor. Onları yönlendirip talimat verdikten sonra teşkilatımıza 5 adet molotof, 2 adet ise ses bombası atıldı. Atılan ses bombalarından biri patlamaz iken diğeri patladı.” dedi.

 

 

“Bu saldırılarla Müslümanların önünü kesemezler”

Yapılan saldırılarla Müslümanların önünün kesilemeyeceğini ifade eden Turgut, “Yine bir kutlu doğum arifesindeyiz. Malumunuz 20 Nisan Pazar günü Newroz alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum etkinliği yapılacak. Kimi beyinsiz çeteler bunu sabote etmek ve Pazar günkü yapılacak olan etkinliğe engel olmak istiyor. Yapılan saldırılarla Müslümanları durduramazlar, Müslümanların önünü kesemezler. Zira halkımız, bu davayı tanımıştır, bu davayı kabul etmiştir ve bu dava ile yürümeye tabiri caiz ise ahdetmiştir. Dolayısıyla hiçbir güç bunu engelleyemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Halk bu saldırıların kimin yaptığını biliyor”

Müslüman halkın çözüm sürecine kurban edilmek istendiğini dile getiren Turgut, “Yaptığımız çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Müslüman halka yapılan bu saldırılar Müslümanların önünü kesmek için yapılıyor. Müslüman halk, çözüm sürecine kurban edilmek istenmektedir. Halk kimin saldırgan tavırlarda bulunduğunu, kimin saldırdığını; kimin bu halkı düşündüğünü, kimin bu halka hizmet ettiğini biliyor. Dolayısıyla en güzel kararı en güzel tespiti halk verecektir.” dedi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.