Salon Peygamber Sevdalılarına dar geldi

Salon Peygamber Sevdalılarına dar geldi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde açık alanda yapılması planlanan 'Kutlu Doğum' etkinliği, sağanak yağmurdan dolayı Hani Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Programın yapıldığı spor salonunun hınca hınç dolması üzerine çoğu vatandaş, dışarıda kaldı.

DİYARBAKIR - Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v) viladetinin 1443`üncü yıldönümü münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hani İrşad-Der tarafından "Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)" adlı etkinlik düzenledi.

 

Açık alanda yapılması planlanan etkinlik, sağanak yağmurdan dolayı Hani Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Etkinliğin yapıldığı kapalı spor salonunun hınca hınç dolması nedeniyle çoğu vatandaş dışarıda kaldı.  

 

Program, Muzaffer Çınar Hoca’nın okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Kuran tilaveti ardından Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, açılış ve selamlama konuşması yaptı.

 

Kutlu doğum etkinlikleriyle peygamber sevgisinin gönüllere nakşedilmesini ve kutlu nebinin siyretinin iyi bilinmesini amaçladıklarını ifade eden Karavil, “Çocuklarımız ve gençlerimizin peygamberin izinde yürümesi için öncelikle kutlu siyretini bilmeleri gerekir. İşte bu programlar vesilesi ile peygamberimizin tanınmasına bir nebze de olsa yardımcı olmaktayız. Ey anneler, Meryemler yetiştirin. Ey babalar, Mushablar yetiştirin.” diyerek Resulullah’ın ashabını örnek almamız gerektiğini anlattı. Karavil Hoca, “Gayemiz İslam’dır, gayemiz Kur’andır. Gayemiz İslam toplumunun yetişmesi için gayret sarfetmektir.” dedi.

 

Program,  İrşad İlahi Grubunun okuduğu mevlid ile devam etti.  Ardından Grup Aksa, ilahiler seslendirdi.

 

“Kur’ansız ve Resulsüz bir hayat ölümdür”

Kutlu doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Ali Durgunsu Hoca, “Her türlü sapıklık ve batıldan kurtulup hakkın ve adaletin aydınlığına kavuşmaları için Allah Kur’an-ı bir nur, bir şifa, rahmet ve hidayet rehberi olarak göndermiştir. Bu kitabı insanlara tebliğ edip onunla nasıl amel edeceklerini göstermek için, en güzel örnek olan Hz. Muhammed Mustafa’yı seçip görevlendirmiştir. Bu nurdan kana kana içip faydalanmak, hidayet içinde bir hayat yaşamak isteyen Resulün önderliğinde Kur’an’ı yaşamak gerekir. Toplum ve ferdin kurtuluşu bununla ancak olur. Kur’ansız ve Resulsüz bir hayat ölümdür. Kur’an’sız ve Resulsüz bir toplum hastalıklıdır. Böyle bir toplum felakete yol açmıştır.” Ey bacılarım size en örnek Sümeyye asiye ve Meryem’dir.” şeklinde konuştu.  

 

Daha sonra söz alan Molla Abdulbari Çelik, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği dönemde insanların içinde bulunduğu durumu ve İslam geldikten sonraki değişimi anlattı.

 

Peygamber efendimizin ahlak kişiliği ve erdemliklerine vurgu yapan Molla Çelik, Peygamber sevgisinin önemine değinerek; “Unutmayalım ki bu sevgi ahret gününde bizleri Kevser havuzu başında Resulullah ile bir araya getirecektir.” dedi.

 

Program Nihat Çam Hocanın okuduğu dua ile son buldu.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler