Sami el Aryan'dan ABD'ye veda yazısı

Sami el Aryan'dan ABD'ye veda yazısı

ABD'den sınırdışı edilen Filistinli akademisyen Sami Aryan'ın 'Birleşik Devletlere Veda' başlığıyla bir yazısı yayınladı. Aryan, yazısında, ABD'ye geliş serüvenini anlatıyor, bu ülkede geçirdiği 40 yılın kısa bir muhasebesini yapıyor

ABD'den sınırdışı edilmesi yönünde karar alınan Filistinli yazar, akademisyen ve aktivist Sami el Aryan, ABD'den ayrılmadan önce bir veda yazısı yayınladı. El Aryan, 'Birleşik Devletlere Veda' başlığını taşıyan yazısına, "ABD'de geçirdiğim 40 yılımın sonuna geldim" diye başlıyor. 

El Aryan yazısında 40 yıl önce ABD'ye geliş amacını ve beklentilerini dile getiriyor. Ancak geçen 40 yıl içerisinde yaşadıklarını, gördüğü baskıları ve beklediği ifade özgürlüğü ortamını bir türlü bulamayışı, Aryan'ın yazısının en önemli vurguları.

Güney Florida Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Profesörlüğü yapan Filistin asıllı ABD vatandaşı olan Aryan için, 2003 yılında başlayan bir soruşturma neticesinde hakkındaki davalar düşmesine rağmen sınırdışı kararı verilmişti. El Aryan, ABD'den sınırdışı edilince Türkiye'ye gelme kararı almış ve uçakla Türkiye'ye gelmişti.

SAMİ EL ARYAN'IN VEDA YAZISINI OKUMAK İÇİN www.dunyabulteni.net/yazar/sami-el-aryan/20079/birlesik-devletlere-veda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.