Samsatlı depremzedeler yapılan konutlardan şikâyetçi

Samsatlı depremzedeler yapılan konutlardan şikâyetçi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından yapılan konutların yağışla birlikte rutubet çektiğini ve nemlendiğini anlatan depremzedeler, yetkililere sitem etti.

Adıyaman’ın Samsat içesinde 2 Mart 2017'de meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki iki depremin ardından yapılan konutlar, depremzedelerin tepkisi çekti. Konutların yağışla birlikte rutubet çektiğini ve nemlendiğini anlatan depremzedeler, yetkililere sitem etti.

Samsat’ta depremzedeler için 19 bin 500 lira anlaşma ile yapımına başlanan toplu konutların yapımı devam ederken yağmur suyunun konutların iç duvarlarından sızmaya başlaması ve rutubete sebep olması depremzedeleri rahatsız etti.

2 binin üzerinde evin hasar gördüğü depremin üzerinden geçen süre zarfında yer tespiti noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesinin ardından birinci etap olan 403 konutun temel atma töreni 13 Nisan 2018 tarihinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın katılımıyla yapıldı. Törenin ardından 24 Nisan 2018 tarihinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı.

Depremzede Necmeddin Ertürk, çektiği video ile konutlarda yaşanan sıkıntıları gözler önüne serdi. Örnek bir konutun odalarını tek tek gezen Ertürk, "Dış cephe bitmesine rağmen iç taraflarda ıslaklık var. Su sızdırıyor. Bunun denetimini yapan kişi nasıl bir denetim yapmış anlamıyoruz. Bunu yapan usta nasıl bir ustalık yapmış? Tavandaki giderler nedeniyle duvar ıslanmış. Şimdiden duvarda pas oluşmuş. İnsanlar burada nasıl oturacak. Koridorda dahi ıslaklık var. Samsatlılar, birinci depremin acısı geçmeden bu sefer bu evlerin çürüklüğü ile gündem olacak." diyerek yetkililere tepki gösteriyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.