Samsat’ta, Kur'an Kursu öğrencilerine hediyeler dağıtıldı

Samsat’ta, Kur'an Kursu öğrencilerine hediyeler dağıtıldı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklar için açılan Kur'an Kursu'ndaki öğrencilere teşvik amaçlı olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Samsat Eğitim Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve Samsat İlçe Müftülüğü iş birliği ile yürütülen proje kapsamındaki Kur'an Kursu öğrencilerine, Samsat Belediyesi tarafından alınan hediyeler, Samsat Kaymakamı Sayın Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat tarafından dağıtıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, çocukların küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okuma, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Belediye olarak bu tür faaliyetleri desteklediklerini ifade etti.

Başkan Fırat, “Samsat ilçemizde, Türkiye'de ilk kez dört yaşındaki çocuklara kurs verilmektedir. Bu çocuklarımız temel yaşamsal beceriler alırken, aynı zamanda din ve ahlak eğitimleri de almaktadırlar. Bu tür faaliyetleri desteklemek ve çoğaltmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

İlçe  Kaymakamı  Kürşad Atak ise yaptığı açıklamada, çocukların sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan sosyal etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, bunun çocuk yaşlarda verilmesinin önemine işaret etti.

İlçe Kaymakamı Atak, “Okul öncesi eğitim ile özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan,  paylaşmasını bilen bireyler yetiştirilmektedir. Bu tür kurslarda çocuklara hayatta gerekli olan çeşitli beceriler kazandırılmaktadır. Okul çağına gelen çocuk, eğer okul öncesi eğitim almış ise, başarı daha kolay yakalanmaktadır. Milli ve manevi değerlere saygılı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla açılan bu tür kurslarda eğitim alan çocuklar, yarınlarımızın güvenceleridir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.