Samsat'ta Muhammedi bahar video

Samsat'ta Muhammedi bahar video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman'ın Samsat ilçesinde coşkulu bir kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye Samsat Vahdet-Der temsilciliği tarafından Belediye taziye evi önündeki açık alanda düzenlenen kutlu doğum programında, Peygamber efendimizin (sav) temiz ahlakına ve nezih şahsiyetine vurgu yapıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Samsat Vahdet-Der Başkanı Necmettin Ertürk'ün selamlama ve açılış konuşması ile devam etti.

 

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı programa konuşmacı olarak Adıyaman'ın tanınmış kanaat önderlerinden emekli vaiz Ahmed Doğan Hoca, "Hz. Peygamber'in ahlakını, örnek şahsiyetini hem sosyal hayatta, hem ekonomik hayatta, hem de siyasal hayatta tatbik etmek bizi kurtuluşa götürür, O'na uyan kurtuluşa erer. Çünkü O'nun ahlakı Kur'an ahlakıdır. Çünkü hayatımızın düzeni O'nun hayatındadır" dedi.

 

Ahmed Doğan hoca konuşmasının devamında, "Burada medfun olan Safvan bin Muattal 1650 km uzaklıktaki bu diyarlara niçin geldi, ne derdi vardı bunların? Evet, onlar Muhammed'in (sav) davasını her tarafa ulaştırmak için uğraşıyorlardı" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra söz alan Mehmet Ali Altun hoca, cahiliye döneminde insanlığın perişan olduğu, namus ve hayânın kalmadığı, Kâbe'nin putlarla dolduğu ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda, Allah'ın Hz. Peygamber'i (sav) bir güneş ve bir umut gibi Hira'dan doğdurduğunu belirtti.
İnzar İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşatırken, program Cemal Çınar hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Cemil ÖZDAŞ - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.