Samsun açıklarında batan gemide 2 kişi hayatını kaybetti

Samsun açıklarında batan gemide 2 kişi hayatını kaybetti

Karadeniz'de Samsun açıklarında Panama bayraklı kuru yük gemisinin batması sonucu 7 kişi sağ kurtarıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Samsun açıklarından 13 mürettebatı taşıyan Panama bayraklı kuru yük gemisinin batması sonucu 7 kişi sağ kurtarıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Konuyla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 07.59’da, Rusya Federasyonu Azov Limanı’ndan Samsun Limanı’na intikal eden, içerisinde 13 mürettebat bulunan Panama bayraklı bir kargo gemisinin 80 deniz mili açıkta batmış olma ihtimaline dair tehlike sinyali alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bahse konu tehlike sinyalinin alınmasını müteakip derhal arama kurtarma maksatlı olay yerine bir sahil güvenlik uçağı, 2 sahil güvenlik helikopteri ve 2 sahil güvenlik botu görevlendirilmiş ayrıca hava kuvvetlerine ait bir arama kurtarma helikopteri faaliyetlere destek sağlamak maksadıyla talep edilmiştir. Bölgeye 10.00’da ulaşan Sahil güvenlik helikopteri tarafından 3 adet can salı ve denizde kazazedeler tespit edilmiştir. Görevli Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından saat 10.36’da ilk etapta denizden 4 kişi sağ olarak kurtarılarak Çarşamba Limanına intikal ettirilmiştir. Olay yerine ulaşan ikinci Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından 2 kişi sağ olarak kurtarılmış, bir kişinin cansız bedeni denizden alınmıştır. Olayla ilgili toplam 6 kişi sağ olarak kurtarılmış ve 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. 6 mürettebatın arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir." denildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından ölü sayısının 2'ye, sağ kurtarılanların sayısının ise 7'ye yükseldiği belirtildi. Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler