Samsun Havalimanı çökme nedeniyle 3 ay kapatılacak

Samsun Havalimanı çökme nedeniyle 3 ay kapatılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Havalimanında 19 santime varan çökmelere nedeniyle havalimanın 3 ay kapatılacağını belirtti.

Samsun Havalimanında havalimanın kapatılacak olması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Uluslararası Samsun–Çarşamba Havalimanının bakım ve onarımı ile ilgili yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.

19 santimlik çökme var

17 yıllık Samsun Havalimanı’nın sadece Samsunluların değil kendilerinin de göz bebeği olduğunu söyleyen Ocak, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN bu konuda çok hassas. Samsun Havalimanı'na her türlü hizmetin süratle getirilmesini arzu ediyor. Kamuoyundaki tereddütleri gidermek ve gerekli açıklamaları yapmak üzere bizi görevlendirdi. Havalimanında son 5 yılda 20 milyon liralık yatırım yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yalnız pist çok eskidi, 19 santime varan çökme var. Bu sayı 22 santime ulaştığında uluslararası standarttan çıkıyor. Bu yüzden çalışmaları başlattık” dedi.

“Süreyi  3 aya indirdik”

Havalimanı pisti için 9 milyon liralık bir sözleşme imzaladıklarını açıklayan Ocak, “1.7 milyon yolcusu olan bir havalimanının 11 ay süreyle kapatılması kabul edilemez. Bu süreyi  3 aya indirdik, bakımı yapacak şirket geceli gündüzlü çalışacak. 01 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında bu çalışmalar yapılacak.  Çalışmaların 31 Mayıs’ta tamamlanıp havalimanının yeniden millete açılmasının sözünü veriyorum. Bizzat bu süreci kendimiz  takip edeceğiz.” diye konuştu .

Merzifon Havalimanı hazırlandı

İkinci pist maliyetinin 160 milyon TL olduğunu hatırlatan Ocak, “Samsun Havalimanı’nın  kapalı olduğu 3 aylık süre boyunca Merzifon Havaalanı kullanılacak. En uygun destinasyonun burası olduğuna karar verdik. Merzifon’daki pisti hazırladık, her türlü yolcu taşımacılığı için Merzifon ve Samsun büyük şehir belediyeleri ile ortak çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler