Sana Olan Sevgimiz İlk Günkü Gibi ya Resulallah!

Sana Olan Sevgimiz İlk Günkü Gibi ya Resulallah!

Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum etkinliklerinin 5. haftasını da büyük bir coşku ve heyecanla idrak etti. Onlarca merkezde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine yüzbinlerce Peygamber aşığı iştirak ederken bu haftanın en büyük ve en geniş katılı

Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum etkinliklerinin 5. haftasını da büyük coşkularla geride bıraktı. 5. haftasında da Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerinde onlarca merkezde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliklerine yüz binlerce Peygamber(SAV) sevdalısı katıldı. Peygamber Sevdalıları Platformu organizatörlüğünde gerçekleşen etkinlikler Kur’an’ı Mûbin’in okunmasıyla başlayıp, güzel ahlak abidesi iki cihan serveri Peygamberimiz Hz. Muhammed Alehisselamın Mevlidi-i Şerifiyle devam etti. İslam âlimleri, yazar ve kanaat önderlerinin Peygamber(SAV) Efendimizin mübarek hayatlarını anlattıkları etkinliklerde Müslümanlar sık sık Salavat-ı Şerifeler okudu, Tekbirler getirdi.

Konuşmalarda başta Mısır, Suriye, Arakan ve Orta Afrika Cumhuriyeti olmak üzere mazlum Müslümanlara destek çağrılarına, kalabalıklar sloganlarla Sisi, Esed ve diğer kukla zalimlere lanet okuyarak cevap verdiler. Meydanlardaki kalabalıkların ellerinde ise hep tevhit bayrakları, Mısır’daki Müslümanları temsil eden Rabia işaretleri ve Peygamber(SAV) efendimizi sembolize eden pankartlar vardı.

Özlem Ajans sanatçılarının rahmet Peygamberi(SAV) üzerine besteledikleri birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirmesiyle coşan kalabalıklar halay çektiler, çektikleri halaylarla Efendiler Efendisine yürek dolusu selamlar gönderdiler. Etkileyici sunumlarla, “anam babam sana feda olsun ya Resulallah” dendikçe yürekler de burkuldukça burkuldu. İslami tiyatro gruplarının Peygamber Efendimizin hayatından kesitler ile çeşitli sahabelerin hayatlarını canlandırmaları ise Resulullah’ı(SAV) görmeye hasret gözleri rahmet damlalarıyla ıslattı.
Her etkinlikte olduğu gibi yine Peygamber Sevdalıları Platformu Müslüman halkımıza Kur’an-ı Kerimler hediye etti. Kimi yerlerdeki etkinliklerde Efendimizi temsilen güller dağıtılırken, kimi yerlerde ise misafirlere mevlit yemeği ikram edildi. Etkinlikler başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlık için yapılan duaların ardından sona erdi.

KAZLIÇEŞME’DE MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM

Bu hafta en anlamlı ve en geniş katılımlı Kutlu Doğum etkinliği Peygamber Sevdalıları Platformunun belirlediği “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” sloganıyla İstanbul Kazlıçeşme Miting Meydanında gerçekleşti. Yüz bini aşkın İstanbullunun katıldığı etkinlikte, etkinlik boyunca coşku ve heyecan hiç dinmedi.

Meydanı dolduran müminler, Mısır’daki İhvan direnişine destek çıkarak Rabia bayrakları taşıdı. Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu Mısır’da yaşanan zulme dikkat çekmek için meydanın çeşitli yerlerine Mısır Direnişini anlatan afişler astı. İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu’nun sunumunda gerçekleşen program Orhan Aka’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kazlıçeşme Meydanı’nı dolduran Peygamber sevdalıları Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilere eşlik ederek Efendimiz(SAV)’e olan sevgilerini haykırdı.

RESULULLAH KUR’AN’IN ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİDİR

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programın açılış konuşmasını Eğitimci Mehmet Yavuz yaptı. Konuşmasına Peygamber Sevdalılarını selamlayarak başlayan Yavuz, “Muhammed (SAV) kimdir diye başlayacak olursak Hazreti Aişe Onun ahlakı Kur’an’dır demişti. Resulullah, Kur’an’ın ete ve kemiğe bürünmüş halidir. Kur’an’ın tarif ettiği eşrefi mahlûkat olan bir zattır... O mükemmel bir eş, baba, tüccar devlet başkanı olmuştur. Biz onun ümmeti olarak sadece salavatlar getirerek ona olan vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünürsek yanılırız. Onu içtimai hayattan, okullardan soyutlamak devlette, devlet yönetiminden soyutlamakla ona olan vazifemizi yapmış olmayız. Onun güzel ahlakı hakim olmadığı sürece ona karşı vazifemizi yerine getirmiş olamayız…” dedi.

İNSANLIĞIN ONUN MESAJINA İHTİYACI VAR

Resullulah’ın en güzel özelliklerinden biri de Kur’an’ın tarifiyle adaletten ayrılmamasıdır” diyen Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhterem kardeşlerim bu memleketin halini görüyorsunuz adalet olmadığı zaman buna bir de ahlaksızlık eklenirse o toplumun ayakta kalması mümkün değildir… Bunun için bizler Hazreti Muhammed(SAV)’i alanlara getireceğiz. Bu meydan bunun mesajıdır. İşte bu Kelime-i Tevhid bayrağı insanlığın kurtuluşunun mesajıdır. İslam ülkelerinin, mazlumların, Mescid-i Aksa’nın, Arapların, Mısır’ın, Suriye’nin, Mymmanr’ın, Arakan’ın bu kutlu mesaja ihtiyacı vardır.”

Tüm güzelliğiyle devam eden programda sahneye çıkan Özlem Ajans Mevlidhanlarından Muhammet Nur Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu. Mevlidhanların ardından sahneye Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle coşkulu anlar yaşandı.

BİATIMIZI YİNELİYORUZ ŞAHİT OL YA RABB

Coşkulu kalabalığa seslenen gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, “Bizler Allah Resulü(SAV)’ne olan biatımızı yineliyor ve biatın birinci maddesini hayatımıza geçiriyoruz. Ey Allah’ın Resulü(SAV)! Senin düşmanın bizim de düşmanımızdır. Mısır Zindanlarında ve sokaklarında Müslüman kardeşlerimizi katleden Sisi kahrolsun. Yine her gün yüzlerce kardeşimizi katleden zalim Esed’i de lanetliyoruz. Kahrolsun Esed, kahrolsun Sisi. Allah’ım şahid ol ki biz Mazlumlardan yanayız. İhvan-ı Müslimin’den yanayız. Sadece burada kahrolsun demekle de sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünmeyelim. Eğer orada kardeşlerimizin kanı akıyorsa biz bunun hesabını veremeyiz. Onların imdadına yetişmek bizim boynumuzun borcudur. Şu anda Mısır’da yüzlerce kardeşimizi meydanlarda katlettiler ve yüzlercesini katletmek için bekliyorlar. Mutlaka bir şeyler yapmalıyız. Müstekbirler Müslümanların sıcak nefesini enselerinde hissetmelidirler. Allah’a yalvarıyoruz! Rabbim ne yapmamız gerekiyorsa bize onu nasip et. Kardeşlerimizin yardımına ulaşmayı bize nasip eyle. Allah’ın salih kulları yeryüzünün varisleridirler ve yeryüzünün yönetimini ele almalıdırlar. Bu Allah’ın emridir. Müslümanlar! Ey salih ve dindar müminler, Allah’a ibadet eden abid kullar! Bir adım öne çıkmak zorundasınız. Okulunuzda, iş yerinizde, semtinizde, mahallenizde bir adım önde olmalısınız. İslam davasına omuz vermelisiniz. Allah-u Teâla bunu bize yükümlülük olarak yüklüyor…” şeklinde çarpıcı ifadeler kullandı.

ALLAH’IM ŞAHİTLİĞİMİZİ KABUL EYLE

Konuşmasının sonunda tüm Müslümanlara seslenen Göktaş Hoca, “Kardeşlerim, bizler bugün Peygambersiz bir asır ve dünyada yaşayanlar olarak sorumluluğumuzu iyi bilelim. Bizler bundan sonraki nesillere Peygamberimizin mesajını haykırmak üzere yollara çıktık. Ve böyle devam edeceğiz. Allah’ım şahitliğimizi kabul eyle. Allah cemiyetimizi, keyfiyetimizi, imanımızı daha ilerilere götürmemizi bizlere nasip eylesin” diye konuştu.

Mehmet Göktaş Hoca’nın ardından sahneyi yeniden Özlem Ajans sanatçıları ve Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi gurubu aldı.

Molla Abdulbari Çelik Hoca’nın okuduğu dua ile son bulan programa Hür Dava Partici Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR yöneticilerinin yanı sıra kanaat önderlerinden İslami hizmeti gaye edinmiş Seyda Abdulmecit Saidi, Seyda Celalettin Beşerade, Molla Mustafa Durgun, Abdulkuddüs Yalçın gibi birçok isim katıldı. Yine programa 20 yılını siyonist israil zindanlarında geçiren Filistinli esirlerden Mahmut Attun ve Musa Hakkari, Şam İslam Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Ebul Hayr Şükri, Mısır’dan Cemaati İslami yetkililerinden Darbe Karşıtı Koalisyon Yöneticilerinden Menduh Ali Yusuf, Muhammed İbrahim, İslam El Ğamri, Irak ve İran Kürdistanı’ndan çok sayıda kanaat önderi katıldı.

Programa ayrıca yerel, ulusal ve yurt dışından basın mensupları da yoğun ilgi gösterirken, Rehber TV alana gelemeyen Peygamber Sevdalıları için etkinliği canlı yayınladı.

Doğruhaber

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.