"Sanal Hayattan Sağlıklı Yaşama"

"Sanal Hayattan Sağlıklı Yaşama"

​Mardin’de 8’inci Bahar Şenlikleri “Sanal Hayattan Sağlıklı Yaşama’ sloganıyla spor turnuvaları ile baladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 8. Bahar Şenlikleri kapsamında çeşitli branşlarda düzenlenen personel ve öğrenci spor turnuvaları başladı.

Öğrenci ve Personellerin arta kalan zamanlarında spor yaparak bedenlerine yapacakları sağlıklı yatırımlar ile dinç ve dinamik bir toplum oluşturulması noktasında Üniversitelerin lokomotif  rolüde olduğuna  dikkat çeken Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ‘Sanal Hayattan Sağlıklı Yaşama’ sloganıyla 8. Bahar Şenlikleri kutlamalarında her kesimin spora teşvik edilmesi ile başlandığını belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi akademik personel ile idari personellerden oluşan takımların “Personel Bahar Spor Turnuvası”,  Üniversite’nin tüm fakülte ve yüksekokullarında okuyan öğrencilerin ise  “Fakülteler Arası Öğrenci Spor Turnuvası” adı altında spor müsabakalarında bulunacakları bilgisi verildi.

Üniversite personelleri ile öğrencilerin ayrı olarak değerlendirileceği spor karşılaşmalarında; Erkek Personellerden oluşan futbol fikstür takımları ile fakülteler arası öğrenci futbol fikstür takımlarının karşılaşma maçlarının Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kampüs Spor Tesislerinde, Bay ve Bayan bilek güreşi, yüzme, voleybol  ve  basketbol spor dallarında  oluşturulan personel ve öğrenci  takımlarının turnuva karşılaşmalarının ise  Mardin Meslek Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda yapılacağı  öğrenildi.

Üniversitede verilen hizmet kalitesinin sağlıklı bir beden ve dolayısıyla sağlıklı bir ruh yapısıyla sağlanabileceğini, kişinin hayattaki verimliliğinin artmasında sporun çok önemli bir rol oynadığının altını çizen Ağırakça,  öğrencilerin yanında tüm gün masa başı çalışmak zorunda olan personellerinde hareketli yaşama kazandırılması maksadıyla bu tür etkinliklerin organize edildiğini ifade etti. 

1 Mart’ta başlayan turnuva maçlarının 24 Mayıs’a kadar devam edeceğini belirterek turnuvalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ağırakça, şunları söyledi:

 “Oyunlarda yer alan tüm sporcuların Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu lisansları mevcut ve müsabakalar Futbol, Basketbol ve Voleybol Federasyonu müsabaka talimatına uygun olarak yapılmaktadır. Grup birincileri ve ikincilerinin finale kalmalarının ardından şampiyonluk belirleme maçları yapılacaktır.”

Personel ile öğrenci Kategorisinde oluşturulan branş takımlarının şampiyonluk kupaları yapılan final maçlarının ardından düzenlenecek tören ile sahiplerine verileceği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı. (M. Salih Keskin – İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler