Sanayi ciro endeksi arttı

Sanayi ciro endeksi arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,6, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 3,3 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,0 arttı
 

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2015 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 14,3 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış ise enerjide gerçekleşti.

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 7,4 ile enerjide gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek artış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 22,0 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 17,6 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 17,2 ile diğer imalatlar takip etti.


Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek düşüş ise mobilya imalatında gerçekleşti.


İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 2,6 ile mobilya imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 0,9 ile içeceklerin imalatı ve yüzde 0,7 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması takip etti.

Sanayi Ciro Endeksi I. Çeyrek: Ocak - Mart, 2015
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı.


Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 12,5 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 arttı.


Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,1 arttı.


Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 17,5 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,7 arttı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler