Sanayi ciro endeksi yüzde 3,8 arttı

Sanayi ciro endeksi yüzde 3,8 arttı

Sanayi ciro endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,5, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 3,8 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2015 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,6 arttı.

Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 10,3 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

En yüksek artış bilgisayarların ve elektronik ürünlerin imalatında gerçekleşti
İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 23,8 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 17,0 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı ve yüzde 16,8 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı takip etti.

En yüksek düşüş diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti
İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 7,5 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 6,6 ile içeceklerin imalatı ve yüzde 3,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti. 

Toplam sanayi ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,7 arttı
2015 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 5,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,6 arttı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler