Sanayi Ciro Endeksinde azalma

Sanayi Ciro Endeksinde azalma

Türkiye İstatistik Kururmu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

TÜİK verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde  1,3 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,3 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,5 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2016 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,4 arttı.

Sanayi ciro endeks (toplam) ve değişim oranları (2010=100), Mart 2016

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi (toplam) (2010=100), Mart 2016

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi (toplam) (2010=100), Mart 2016

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek azalış sermaye malı imalatında gerçekleşti

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 4,0 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarına göre endeks ve değişim oranları (2010=100), Mart 2016

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek azalış fabrikasyon metal ürünleri imalatında gerçekleşti

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 8,1 ile fabrikasyon metal ürünleri (makine ve teçhizat hariç) imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 6,8 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 5,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek artış diğer imalatlarda gerçekleşti

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 21,9 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu artışı yüzde 5,7 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 4,0 ile ağaç, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) imalatı takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,0 arttı

2016 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 1,0 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 arttı. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler