Sanayi işletmelerine sicil belgesi uyarısı

Sanayi işletmelerine sicil belgesi uyarısı

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi işletmelerine yıllık iletme cetvellerini 30 Nisan 2015 tarihine kadar vermeleri uyarısında bulundu.

Yıllık iletme cetvellerinin 30 Nisan tarihine kadar mutlaka verilmesi gerektiğini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, "Doğru olarak verilen bu bilgiler sayesinde doğru stratejiler belirlenecektir, bu bilgiler yöremiz işletmelerine dolaylı yollardan doğru belirlenmiş destekler olarak geri dönecektir." dedi.

2014 yılında yürütülen sanayi sicil kayıt çalışmaları sonucu olarak bu gün itibarıyla Sanayi Sicil Belge Sayısının Van'da 240, ülke genelinde 125 bini geçmiş olduğunu belirten Gün, "Sanayi sicil belgeleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayi politikalarını belirlemektir. Bu kapsamda Bakanlık tarafından Türkiye Sanayi Stratejisi ve Sektörel Stratejiler hazırlamakta ve uygulanmaktadır. Politikaların belirlenmesinde Sanayi Sicil Kayıtları en önemli veri kaynağıdır. Önümüzdeki dönemde bu veri tabanında tutulan bilgilerin önemi daha da artacaktır. Bu sebeple; sanayi sicil sisteminden fayda sağlayabilmek için Sanayi İşletmelerinin "yıllık işletme cetveli" ile bilgilerin zamanında ve tam olarak temin edilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Sanayi Sicil Sistemine kayıtlı İşletmelerin 2014 yılına ait Yıllık İşletme Cetvellerinin 30 Nisan 2015 gününe kadar bildirmeleri gerektiğini belirten Gün, "Sanayi İşletmeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün verdiği iletişim bilgileri aracılığıyla iletişime geçerek gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılıyor ve Yıllık İşletme Cetveli vermeleri sağlanıyor.

Sanayi işi yapan işletmelerimizin cezalık duruma düşmemeleri için uğraşıyoruz. Asıl önemli olan doğru olarak verilen bu bilgiler sayesinde doğru stratejiler belirlenecek olmasıdır.  Bu bilgiler yöremiz işletmelerine dolaylı yollardan doğru belirlenmiş yatırım destekleri olarak geri dönecektir." dedi.  (İlyas Akkoş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.