Şanlıurfa Birecik'te içme suyuna kanalizasyon suyu karıştı iddiası

Şanlıurfa Birecik'te içme suyuna kanalizasyon suyu karıştı iddiası

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde içme suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı, bundan doayı 750 kişinin kusma, yüksek ateş ve ishal şikâyetleri ile hastaneye başvurduğu ileri sürüldü.

Birecik Devlet Hastanesinde 2 günde 750 kişi kusma, yüksek ateş ve ishal şikâyetinden tedavi gördüğü belirtildi.

İshal ve kusma şikâyetinden çocuğunu doktora götüren Erdal Gökdoğan “2 gündür çocukta ishal kusma ve yüksek ateş vardı. Dün akşam doktora getirdiğimde serum taktılar. İlaç yazdılar ama yine getirmek zorunda kaldık. Doktor bana 750 kişinin aynı şikâyet üzerine geldiğini söyledi. Meyvelerinizi bile bu suyla yıkamayın dedi. Bu sıkıntılardan dolayı muzdaripiz” dedi.

Bazı okul yetkililerinin, öğrencilerin velilerine telefonla  mesaj göndererek şebeke suyu içirmeme konusunda uyarılarda bulunduğu bildirildi.

Yetkililerin bu konulara dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Gökdoğan, çocuklarımız geleceğimiz, Fırat nehrinin aktığı bir ilçede hala kanalizasyon suları içtiğimiz sulara karışıyor. Biz bunları haketmiyoruz.” dedi.

İl sağlık Müdürlüğünden gelen yetkililerin içme suyundan numune aldıkları ve su depolarını kontrol ettikleri bildirildi.

ŞUSKİ Birecik temsilcisi Fevzi Işık ise  kanalizasyon sularının içme suyuna karıştığı iddiası doğru olmadığını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler