​Şanlıurfa Birecik'te kitap kurdu baba oğluyla birlikte YKS'ye hazırlandı

​Şanlıurfa Birecik'te kitap kurdu baba oğluyla birlikte YKS'ye hazırlandı

​Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşayan kitap kurdu 48 yaşındaki Resul Bozkurt, YKS'ye girecek olan oğluyla birlikte sınava hazırlandı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşayan ve şu ana kadar 2 bini aşkın kitap okuyan 48 yaşındaki Resul Bozkurt, 18 yaşındaki oğlu Mustafa Bozkurt ile beraber YKS’de ter dökecek.

Üniversiteye girişin ilk adımı olan ve 30 Haziran ile 1 Temmuz’da yapılacak YKS'ye oğluyla birlikte hazırlanan Bozkurt, 27 yılı aşkın sürekli kitap okuduğunu söyledi.

Sosyoloji, edebiyat, roman, tarih ve felsefe gibi çeşitli dallarda 2 binin üzerinde kitap okuduğunu söyleyen Bozkurt, "Bahçede, yolda, tarlada, yatakta… Her yerde okuyorum." dedi.

Fizik mühendisliğini kazanmayı hedeflediğini belirten Bozkurt, "İslam felsefecilerinin, filozofların genelde fizik ve metafizik ile çok uğraşmaları, Allah’ın zerre üzerindeki sanatını aynelyakin görebilmeleri. Fizikten kastım bu. Toplumda diplomalı cahiller var. Bir de diploması olmayıp bilenler var. Günümüzde akademilerde okumanın bir kariyer olduğu toplum tarafından kabul görülüyor. Her ne kadar insanlar bilgili olsa da diploma soruluyor." ifadelerini kullandı.

Okumanın kendisinde karakter haline geldiğini belirten Bozkurt, "Normal zamanlarda da bahçede sulama veya çapalama işleri yaparken sürekli arabamın içerisinde kitabım olur. Hayatta 3 şeyi severim; bunlardan biri de kitap okumadır. Gerek okul kitapları olsun gerek diğer kitaplar olsun, sürekli yanımda bulunduruyorum." diye konuştu.

Oğlu ile beraber sınava girmenin güzel bir şey olduğunu ifade eden Bozkurt, "Benim isteğim, çocuklarımın da hayatta bilmesi gereken şeylerin ilmini öğrenmesidir. Rızkı veren Allah’tır. Bir şekilde geçimini yaparlar ama hakikat şu ki; kişi okuduğu kadar vardır. Kişi kendisini bildiği kadar hisseder. Ben de çocuğumun okumasını istiyorum. Hem dünyevi hem de uhrevi bilgileri elde etmesini istiyorum." dedi.

Bozkurt, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: "Okuma, zevkli bir iştir. Aynı zamanda okuma, kişinin karakterini geliştiriyor, özgüvenini arttırıyor. Kendisini savunmasız halden çıkarıp, sağlam bir kaleye oturturmuş oluyor. Okuyan insanları, eften püften şeyler ile kandıramazsınız. Suni duygulara kapılmaz. Her halükarda kitaptan zarar gelmez. İstemediğin zaman kitabı kapatıp kafanı dinlendirirsin. Kitap dosttur. Allah’ın emri de 'oku'dur. Kişi okuduğu zaman bilmedikleri çok şeyin farkına varıyor. Kendi cehaletini o zaman anlıyor. Her okudukça bilmediğimi daha çok anladım."

Babasıyla aynı sınava girmenin heyecanını yaşadığını belirten Mustafa Bozkurt ise "Babamın benimle beraber sınava girmesi okuma merakımı arttırıyor. Matematikte babamın bana yardımı çok oldu. Gün oldu beraber soru çözdük, gün oldu ben soru götürdüm o çözdü. Bazen o getirdi, ben çözdüm. Yani çok zevkliydi. Sınav sonucunu şimdiden merak ediyorum. Acaba babam mı çok puan alacak ben mi?" şeklinde konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.