Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden basına keyfi uygulama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden basına keyfi uygulama

​Başbakanlık basın kartı olmasına rağmen birçok basın mensubu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin keyfi uygulamaları karşısında mağdur oluyor.

Şanlıurfa’da basın mensuplarına yönelik çifte standartlar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından basın mensuplarının daha kolay görevini yapmalarını sağlayan Basın Trafik Kartı ile Başbakanlık tarafından mensuplarına verilen basın kartı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmiyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait parkomat sisteminin uygulandığı caddelere göreve gittiğinde aracını parkeden basın mensuplarının bu kartları kabul edilmeyerek fiş kesildiği gibi belediyeye ait ücretli sosyal tesis ve piknik yerlerine giden basın mensuplarına da fiş kesiliyor.

Bu uygulama, sadece kentte görev yapan basın mensupları değil, aynı zamanda kente görev gereği dışardan gelen basın mensuplarını da mağdur ediyor.

Basın mensuplarının basın kartlarının olmasına rağmen yapılan bu keyfi uygulamaya tepki göstermesi karşısında ise görevliler, normalde kendilerinden ücret alınmayan kişilerden de ücret alınması yönünde talimat aldıklarını ifade ettiler.

Şanlıurfa dışındaki diğer illerde Başbakanlık Basın Kartı bulunan mensuplarına yönelik olmayan böyle bir uygulamanın sadece Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması ise tepki topluyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise araçlardan ücret alınmaması için basın mensubunun aracı için "paso" kartı çıkarması gerektiğini, piknik yerlerinden ise ücret alınmaması gerektiğini ifade etti.

Bu durumda görev gereği değişik birçok ile gitmek zorunda kalan basın mensuplarının her il için nasıl "paso" çıkaracağı ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Basın mensupları diğer illerde olmayan bu keyfi uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler