​Şanlıurfa’da isot serüveni anlatıldı

​Şanlıurfa’da isot serüveni anlatıldı

​İlk defa düzenlenen İsot Festivalinde geçtiğimiz hafta tarla isot toplanmıştı. Bugün yapılan etkinlikte ise isodun sofraya gelene kadar yaşadığı serüven Mutfak Müzesi’nde konuklara anlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İsot Festivali, 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' ile devam etti. Etkinlik kapsamında tarladan getirilerek Mutfak Müzesinde kurutulan çiğ Urfa isotu, dövülerek toz isot haline getirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen İsot Festivalin'de İsotun tarladan sofraya gelişi pratik olarak anlatıldı. Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve tarladan getirilen Urfa İsotu mutfak müzesinde kurutulduktan sonra dibek taşı içersine konularak dövülüp toz haline getirildi.

Elenip zeytinyağı dökülen isot sofrada kullanıma hazır hale getirildi. Kadınların binbir zahmetle hazırladığı Urfa isotu, Urfa sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde yapılan çiğköfteye konuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yoğrulan çiğköfte davetlilere dağıtıldı.  

Bu yıl ilk kez isot festivali düzenlediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, "İsot, Şanlıurfa için gerçekten bir marka değerdir. Türkiye'de Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayan çiğköftein ana kaynağıdır. İsot, kadınlarımız tarafından binbir zahmetle sofraya getiriliyor. Büyük bir zahmetle hazırlanma aşaması vardır. Bu yıl festivalin ilkini yapıyoruz ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcı Necmettin Sağlam, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Başkanı Faruk Akbaş, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis üyeleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler