Şanlıurfa’da itikâf ibadeti tüm güzelliğiyle devam ediyor foto

Şanlıurfa’da itikâf ibadeti tüm güzelliğiyle devam ediyor foto

Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın çeşitli camilerinde Ramazan’ın son on gününde girilen İtikâf, tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Ramazanın son on günü itikâfa girmenin müekked  sünnet olması nedeniyle İslam âleminin birçok yerinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da belirlenen camilerde itikâfa giren Müslümanlar büyük bir feyizle ibadetlerine devam ediyor.

İtikâf sünnetini yerine getirmek ve nefisleriyle baş başa kalmak isteyen Müslümanlar,  Ramazan ayının 19. gününden itibaren belirlenen camilerde itikâfa girdi. Özellikle de Dergâh camisinde itikâfa giren yaşlı-genç 50 Müslümanın huşuları eksilmeden itikaf sünnetine devam ettiği görüldü.

Gündüzleri Kur’an’ı Kerim ve dini kitap okuyup, kaza, tespih namazları kılarak geçiren Müslümanlar, geceleri ise camide ibadet ederek vakitlerini değerlendiriyor. Mukabele yaparak Kur’an’ı Kerim’i okuyan itikâftakilerin zaman zaman caminin içindeki bölümlerde dinlenip, iftar ve sahurlarını gerek kendilerinin yaptıkları gerekse dışarıdan gelen yemeklerle camide yapıyorlar.

İtikafa girenlerden Mustafa Ramazanoğlu, Ramazan’ın son on gününü kadir gecesinin olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Ramazan ayının başı rahmet, ortası marifet sonu da Cehennem ateşinden kurtuluştur. İtikâf, daha fazla ibadete adapte olmak için, günahlardan uzak bir şekilde dünyanın meşgalesinden uzak bir şekilde ibadetle, Allah ile baş başa kalıp, ibadet etmek anlamındadır. Peygamber Efendimizin Sünneti olduğu için itikâfa giriyoruz. Burada geceleri uyumuyoruz. İbadetlerimizi yapıyoruz, mümkün mertebe fazla yemek yemiyoruz, fazla uyumuyoruz. Namazlarımızı kılıyoruz, Kur’an’ı Kerim’i mealiyle beraber  okuyoruz. Buradaki bir amcamız zaman zaman bize sohbet yapıyor. Bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu son on günü Kadir Gecesi bilip o şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İtikâfın Sünnet-i Kifaye olduğunu belirten Doğan amca ise, “İtikâf, Peygamber Efendimizin bir sünnetidir. Sünnet-i Kifayedir. Bir belde de birkaç kişi girmezse bütün hepsinin üzerinde mesuliyet vardır. Biz hem kendi üzerimizden bu mesuliyeti kaldırmak hem de tüm Şanlıurfa’nın mesuliyetini kaldırmak için itikâfa giriyoruz. Burada Kur’an okuyoruz, meal okuyoruz, daha sonra elimizden geldiğince kaza namazlarımızı kılıyoruz. Tesbihatlarımızı yapıyoruz, sohbet yapıyoruz, vaktimiz devamlı olarak bu şekilde geçiyor.” dedi.

İstanbul Atatürk Havaalanındaki canlı bomba saldırısı hakkında da konuşan Doğan Amca, “Biz çok üzülüyoruz. Bunlar yabancıların birer tuzağıdır. Türkiye’nin ilerlememesi için elinden geleni yapıyorlar. Türkiye’deki iç ve dış düşmanlar birleşip geri bırakmak istiyorlar. Biz Müslümanlar olarak buna çok üzülüyoruz. Gece gündüz dua ediyoruz. Ayrıca biz bu saldırıları İslam’a karşı yapılan saldırılar olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

50 kişi ile birlikte itikâfa girdiklerini söyleyen diğer bir amca, “Allah için geldik itikâfa girdik. Namaz kılıyoruz, Kur’an okuyoruz ve çok şükür ibadetlerimizi yapıyoruz. Yaklaşık 50 kişi olarak itikâfa girmişiz. Allah, Muhammed Ümmetini korusun bizi kaza, bela, afet, din ve iman yoksullarından bizi korusun.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak ismini vermek istemeyen diğer bir amca ise şöyle konuştu: “Allah’a hamd olsun bu Ramazan-ı Şerif’te onun rızası için itikâfa girdik. 2 yıldır itikâfa giriyorum. Hamd olsun Müslümanlara dua ediyoruz. Biz günahkârız, fakir ve biçareyiz. Bu Ramazan-ı Şerif’te kelime-i Tevhid'i sürekli zikrediyoruz.” (Ramazan Casuk-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.