Şanlıurfa'da Ümmet İftarı düzenlendi

Şanlıurfa'da Ümmet İftarı düzenlendi

Şanlıurfa'da kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve gönüllülerinin katıldığı geleneksel ümmet iftarı düzenlendi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa şubesi öncülüğünde kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve gönüllülerinin katılımıyla geleneksel ümmet iftarı düzenlendi.

Balıklıgöl platosunda düzenlenen iftar yemeğinde, özelde İslam coğrafyasında genelde de dünya genelinde yaşanan açlık, yoksulluk, kıtlık ve sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla mütevazı bir iftar sofrası kuruldu. Gelen misafirlere su, hurma ve simit ikram edildi.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, düzenlemiş oldukları iftar yemeği ile İslam coğrafyasında Müslümanların çektikleri sıkıntılara bir nebzede olsa dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Atilla: "Dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin acılarına şahitlik etmek adına şahitliğimizi burada tabiri yerindeyse bir gün de olsa, sembolik de olsa sergilemek istedik. Allah hepinizden razı olsun. İftar sofranızda daha güzel yemekler varken buraya gelmek Allah katında inşallah güzel bir duygu olsa gerek." ifadelerini kullandı.

İHH Şanlıurfa Başkan Yardımcısı Ali Acar ise Urfa'da bulunan muhacirlerle ekmeklerini paylaştıklarını belirterek, "Her akşam Allah'ın verdiği nimetlerle elhamdülillah orucumuzu açıyoruz. Urfa'da çorbamızı paylaşıyoruz. Urfa'da bildiğiniz gibi muhacir kardeşlerimiz misafirlerimizle beraber şu 5 yıldır çorbamızı, ekmeğimiz ve evimizi bölüşerek Allah'ın lütfuna mazhar olmak istiyoruz." diye konuştu.

Programdan önce Suriyeli muhacirler tarafından ilahiler seslendirildi.

Okunan akşam ezanı ile birlikte iftarlarını su, hurma ve simit ile açan misafirler topluca akşam namazı kıldı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler