Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi esnafı teker yakarak elektrik kesintilerini protesto ettiler

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi esnafı teker yakarak elektrik kesintilerini protesto ettiler

Elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığı Şanlıurfa'da sanayi esnafı, teker yakarak kesintileri protesto etti.

Elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığı Şanlıurfa'da kesintilerden nasibini alan Evren Sanayi Sitesi esnafı, protesto amacıyla teker yaktı.

Esnafın yaktığı tekerden çıkan alevler civarda bulunan ağaca sıçrarken, olay yerine gelen itfaiye ekibi duruma müdahale etti.

Neredeyse bütün işlerinin elektrikle yapıldığını belirten esnaf, sık yaşanan kesintiler nedeniyle çoğu zaman söz verdikleri müşterilerine karşı mahcup olduklarını ve zarara uğradıklarını söyledi.

Artık hiçbir iş yapamayacak duruma geldiklerini dile getiren Celal Payık isimli tornacı esnafı, "Bütün yetkili mercilere başvurduğumuz halde hiçbir netice alamadık. Şu an görüyorsunuz, hiç kimse yanımızda değil. Bu kadar adaletsiz bir şey olmaz. TEDAŞ'tan çektiğimiz zulüm yeter artık! Buna yetkili kişilerin el atması lazım. Haftada 3-5 gün yok, aralıklı saatlerde yok. Müşterilere mahcup olmamız, bir yandan işlerin çıkmaması… Her iş ters gidiyor. Böyle olmaz ki. Biz 1990'da yaşamıyoruz, 2017 yılındayız. Har zaman 'Şöyle oldu, böyle oldu.' diyorlar. Hani, nerede? Hiçbir şey yok ortada. Çok sayıda esnafımız mağdur durumda. Bin-bin 500'ün üstünde iş yeri var. Bunların hepsinin elektriği kesiliyor." dedi.

Yaklaşık 2 aydır elektriklerinin sürekli gidip geldiğini ifade eden Halil Cengizhan, işleri elektriğe bağlı olduğu için iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi.

"Elektrik olmazsa bizim işimiz dönmüyor"

Her gün yetkilileri aradıkları halde kimsenin kendilerini muhatap almadığını savunan Cengizhan, şunları söyledi: "Biz her gün 186'yı, 153'ü, BİMER'i, Fakıbaba'yı ve Nihat Çiftçi'yi aradığımız halde bir yetkili bizi muhatap alıp da gelmiyor. Bizim sorunumuz burada. Bir yeri kıralım, bir şeyler yapalım değil. Esnafız biz burada; ailemizi, eşimizi bırakıyoruz. Zaten ekmek parası için herkes çalışıyor ama bugün elektrik olmazsa bizim işimiz dönmüyor. Adam iş yerine elektrikli kepenk yapmış, akşam 23.00'e kadar bekliyor ki elektrik gelsin, iş yerini kapatsın. Elektriğimiz gelsin, iş yapalım, ekmek kazanalım. Adam bana arabasını veriyor. Adamın işi 3 saat ama arabasını 3 günde veriyorum. Bizim başka bir sorunumuz yok, elektriğimizi halletsinler."

"Hangi devirde, hangi zamanda yaşıyoruz?"

Elektrik kesintileri nedeniyle müşteri kaybettiklerini belirten Ömer Aslan, "Sabah müşteri geldi, elektrik kesintisinden dolayı iş yapamadım. Zaten işler kesik, kriz var. Olan müşteriyi de elektrik yüzünden kaybediyoruz. Devletin elindeyken elektrik bu kadar gitmiyordu. Özelleştirildi, hizmetin daha iyi olması lazımdı ama her gün elektrik gidiyor. Bu zararımızı kim karşılayacak? Bir gün elektrik faturasını yatırmasak ertesi gün elektriği kesmesini biliyorlar. Elektriği kesmesini biliyorsanız o zaman hizmeti de verin. Hizmet denen bir şey yok, elektrik yok. Biz esnafız, insanız, yol göstereniz. Ama bizi mecbur bıraktıkları şeye bakın. Lastik yak, hakkını savun! Hangi devirde, hangi zamanda yaşıyoruz? Elektrik sıkıntısı bu kadar mı olur?" ifadelerini kullandı.

"Artık buna bir çare bulsunlar"

Bütün yetkililere başvurdukları halde sorunlarına çözüm bulamadıklarını bildiren Mücahit Subaşı da "11 milletvekilimiz var. Gelip bizden oy istiyorlar. Oy zamanı bitti mi kimse gelip derdimizi sormuyor. Ne sanayi başkanı ne belediye başkanı ne diğer yetkililer geliyor. Biz 186'yı, 153'ü, BİMER'i, Enerji Bakanlığına kadar arıyoruz. Hiç kimse çözüm bulmuyor. Artık buna bir çözüm bulsunlar. Biz çoluk çocuğumuzu evde bırakıp, gelip burada rızkımızı arıyoruz. Şimdi ben geldim mi burada elektrik olmazsa çoluk çocuğuma nasıl ekmek götüreceğim? Kiramı, vergimi nasıl ödeyeceğim? Zaten iş yok, kriz var. Yetkililere sesleniyorum: Artık buna bir çare bulsunlar." şeklinde konuştu.

Tek sorunlarının elektrik kesintisi olduğunu ifade eden Ekrem Badıllı ise milletvekillerine çağrıda bulunarak, sıkıntılarının giderilmesini istedi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.