​Şanlıurfa Hilvan'da hacılar gözyaşı ve dualarla uğurlandı

​Şanlıurfa Hilvan'da hacılar gözyaşı ve dualarla uğurlandı

​Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde hac farizasını yerine getirmek için yola çıkan hacı adayları, gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde kutsal topraklara gidecek 13 hacı adayı gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

Hilvan Müftülüğü tarafından "Hacıları Uğurlama" merasimi Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Merasime İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, hacı adayları ve yakınları katıldı. Merasime katılan hacı adaylarının yakınlarının gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

Merasimde hacı adaylarına tavsiye ve uyarılarda bulunan Müftü Ekim, hacda dua edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Allah’u Teâlâ’nın hacda daha önce yapmış olduğumuz dualarımızı kabul ettiğine bizzat şahit olduk. Bunu yanında birkaç duamızda hala beklemektedir. Bu nedenle ağzınızda hep hayır dualar olsun. İslam âlemi için, memleketimiz için dualar etmeyi asla unutmayın. Orada büyük mükâfatlar olduğu gibi cezalar da büyüktür dikkat etmek lazım. Çünkü şeytanlar orada insanları dürtüyor. Kimseyle husumete girmeyin. Şunlara dikkat edin; asansörü beklerken, yemek sırasındayken ve otobüslere binme esnasında dikkat edin ve bekleyin. Netice de sizde o arabaya bineceksiniz. Bu gibi nedenler kimseye kızmayın. Çünkü Allah’u Teâla ‘hacda kötü söz söylemeyin, kimseyle kavga etmeyin’ diyor. Bunları yaptıktan sonra da annesinden doğduğu günkü gibi tertemiz dönebilmektir. Allah bu şekilde dönmeyi nasip eylesin İnşallah."

Hacılara uğurlamak için merasime katılan Hilvan Kaymakamı Haliz Yıldız da hacılara dua talebinde bulundu. Yıldız, "Güzel ve mübarek bir yolculuğa çıktınız Rabbim güzel bir şekilde tamamlayıp memlekete geri dönmeyi nasip etsin. Allah hem hacı olmayı hem de ondan sonra vefat edene kadar hacı kalabilmeyi nasip etsin. Bundan sonra şeytan sizinle daha çok uğraşacak. Hacı olup hacı kalamayanlarımız var maalesef. İnşallah siz onlardan olmayın. Bizleri de dualarınızda unutmazsanız seviniriz. Oradaki dua makbuldür burada kardeşleriniz unutmayın. Allah yolunuzu açık etsin." dedi.

Hacılar, salavat ve dualar eşliğinde ilçe merkezinden Şanlıurfa GAP Havalimanına doğru yola çıktı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler