​Şanlıurfa Müftülüğünden 15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz paneli

​Şanlıurfa Müftülüğünden 15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz paneli

​Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından"15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz"adlı bir panel düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından  "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz"  adlı bir panel düzenlendi.

Milli Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Müftüsü İhsan Açık ve davetliler katıldı.

Panel, Ulu Camii imam- hatibi Fatih Kahvecibaşının Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir sinevizyon gösterime sunuldu. Panel, Suriyeli 3 kız çocuğunun seslendirdiği türkü ile devam etti.

Panelde bir konuşma yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, 15 Temmuz darbe girişimi ve darbe girişiminde rol alan hainlere karşı verilen mücadelede en büyük desteği milletin verdiğini söyledi.

Kuş, "Milletimizin, bu dik duruşu olmasaydı kısa sürede dünyanın en büyük terör örgütüyle bu derecede başarılı bir mücadele sergileyebilmemiz mümkün değildi. Milletimizin ve devletimizin başta dik duruşu, bize cesaret vermiştir, güç vermiştir ve onlardan aldığımız güçle çok şükür ki bir yıl gibi bir süre içerisinde bu örgütü çökertme noktasına gelmişizdir. Tabi Urfa, burada üzerine düşeni yapmıştır." dedi.

Ardından konuşan darbe girişimi şehitlerinden Mustafa Direkli'nin yakınlarından Avukat İsa Direkli, şehidin hayatından kesitler sundu.

Şehit Mustafa'nın, darbe girişiminden önce devamlı şehitliği araştırdığını aktaran Direkli, "Garip bir şey! Şehidimiz şehit olmadan birkaç gün öncesinde hep şehitlikle ilgili bir şeyler araştırırdı. Hadis-i şeriflere bakardı. Şehit olmanın mükâfatı nedir, şehit olanın yetmiş kişiye şefaati nasıl olur… Bunları araştırırdı. Birkaç yerde şehitliği telaffuz etmesinin, bunu hatırlamasının darbe girişiminden önce olması manidardı." ifadelerini kullandı.

Panel, verilen yemek ile son buldu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler