​"Şanlıurfa’nın önemli sorunlarının başında istihdam konusu geliyor"

​"Şanlıurfa’nın önemli sorunlarının başında istihdam konusu geliyor"

​Şanlıurfa’da düzenlenen 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu'nda konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin önemli sorunlarının olduğunu ve bunların başında istihdam geldiğini söyledi.

Şanlıurfa’da AK Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu’ düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, bu formun birçok illerde gerçekleştiğini ifade ederek, bu formun asıl amacının şehirlerin ekonomik beklentileri neler olduğunu öğrenmek olduğunu ifade etti.

Bu formu tüm Türkiye’de gerçekleştirmek için 24 Kasım’da yola çıktıklarını ve bugün 54’üncü formu gerçekleştirdiklerini söyleyen Karagöl, "Bu formda biz esas olarak şehirlerin ekonomik beklentileri nelerdir? Şehrimizde hem geçmişi öğrenmek istiyoruz. Geçmişte yapılan projelerin ve yatırımların memnuniyetini öğrenmek istiyoruz. Biz taraftan hızlandırılması gereken projeler ve yatırımlar nelerdir bunları öğrenmek istiyoruz. Yapılması gereken sizin yapılmasını istediğiniz yatırım ve projeler nelerdir bunları soruyoruz. Bu projelerin ve yatırımların önündeki engeller nelerdir? Her şehrin gerçekten ayrı biz özelliği var. Dolayısıyla şehrin simge projeleri nelerdir, şehrin vizyonunu değiştirecek projeler nelerdir, Şehirlerle ilgili fotoğraf çekiyoruz. Şehrin röntgenini çekiyoruz. Şehirler ilgili gündem nedir bunu öğrenmeye çalışıyoruz." dedi.

"Ortaya çıkan raporu, Cumhurbaşkanımıza sunacağız"

Halk ile anketler yaptıklarını söyleyen Karagöl, yapılan bu çalışmaların sonucunda Türkiye ile ilgili öne çıkan hususları, fikirleri, projeleri ve yatırımları cumhurbaşkanına sunacaklarını söyledi.

Karagöl, "Anketler yapıyoruz. Halkın beklentileri nelerdir. Ya da bu sorduğumuz sorulara verdikleri cevaplar nelerdir. Ortaya çıkan raporu, illerle konuşup sondaki nihai raporu Cumhurbaşkanımıza il raporu olarak, diğer taraftan bölge olarak Türkiye ile ilgili öne çıkan hususları, fikirleri, projeleri ve yatırımları Cumhurbaşkanımıza sunduktan sonra önümüzdeki dönem oranları içerisinde acil yapılması gerekenler olarak şehrin gündemini bu şekilde ilgili kurumlara taşımış olacaktır. Biz bunu yaparken belli kurum ve kuruluşların istedikleri şeylerini değil de, katılımcı anlayışla sizin söyledikleriniz şehrin ne istediğini bir şekilde yukarıya taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın çok önemli sorunlarının olduğunu ve bunların başında istihdam konusunun geldiğini ifade etti.

Şanlıurfa’nın Gaziantep’e nazaran ekonomik, yatırım ve sanayi olarak çok iyi durumda olmadığını söyleyen Beyazgül, "Şanlıurfa’nın çok önemli sorunları var. Bunların başında istihdam konusu geliyor. Urfa’nın yaş ortalaması 19,2 veya 4 olduğu söyleniyor. Şanlıurfa ile Gaziantep arasında zaman zaman bir kıyaslama oluyor. Ama biz bu kıyaslamada ekonomik olarak çok iyi durumda olmadığımızı, yatırımlar ve sanayi konusunda çok iyi durumda olmadığımızı biliyoruz. Biz çarşıya çıktığımızda ve esnaf ziyaretlerimizde en önemli sorun siyasi sorunlar olmuyor ekonomik, istihdam ve yatırım sorunları oluyor. İşte bu konunun siyaseti de yakından ilgilendirdiği için bugün bunu masaya yatıracağız. Bizim aslında ciddi bir şekilde zihinsel, fikirsel bir dönüşüme ve uluslararası entegrasyona ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden programa, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl'ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Beyazgül ve merkez İlçe Belediye Başkanları, parti üyeleri ve basın mensupları katıldı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler