Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi taşınıyor

Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi taşınıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan oto galericiler sitesinin yeni yerine taşınması için Kasım ayında çalışmalara başlıyor.

Şanlıurfa merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Oto Galericiler Sitesini yeni yerine taşımak için kooperatife ait işlemleri üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayının ilk gününden itibaren yıkım işlemlerine başlanılacağını belirtti.  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan oto galericiler sitesinin yeni yerine taşınması için Kasım ayında çalışmalara başlıyor. Büyükşehir, oto galericiler sitesi kooperatifinin yapması gereken işlemi üstlenerek, sitenin şehir merkezinden taşınması için çalışmalara başladı.

Oto Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanları ve üyeleri ile bir araya gelen Nihat Çiftçi, işlemlerin bir an önce tamamlanması için kurumsal olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

GAP TAEM Konferans Salonunda yapılan toplantıda Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın artık rahat nefes alabilmesi için oto galericiler sitesinin de taşınması gerektiğini belirtti.

Evren Sanayi Sitesinin karsısında yer alan çevre yolu batı bağlantı kavşağında yapım çalışmaları devam eden yeni oto galericiler sitesinde ŞUSKİ'nin altyapı, Fen İşleri Daire Başkanlığının asfalt ve Ulaşım Daire Başkanlığının ise kavşak işine başladığı söyleyen Çiftçi, "Bu toplantıyı yapmamızdaki amaç sitenin yapım işleminin şuan ne derecede olduğu ve tahliye işlemlerinin ne zaman başlanılacağı konusunda hemfikre varmaktır. " diye konuştu.

Toplantıya katılan kooperatif başkanları ve esnaf da taşeron firmanın yapım işlerini devam ettirdiği bölgedeki çalışmaların 30 Ekim 2016 tarihi itibari ile sona ereceği konusunda söz verdi. Toplantıda söz alan kooperatif başkanları sözleşmenin ekim ayı sonuna göre imzalandığını ve buna rağmen işlemlerin fiziksel gelişimini birebir takip edeceklerini söyledi.

30 Ekim 2016 tarihi yönünde söz verilmesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerlerinin 1 Kasım 2016 tarihi itibariyle yıkımına başlanılacağını ve kentin dar bir alanda sıkıştırılmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizen Çiftçi, "30 Kasım itibari ile söz aldık. Biz de hemen ertesi gün bölgede yıkım çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Toplantının sonuna doğru ise esnafın, belediyenin çalışmalarına maddi açıdan katkı sağlanmasına karar verildi. Buna göre kooperatiflerce üyelerden toplanacak para, Büyükşehir Belediyesi hesaplarına yatırılacak. Elde edilen bu gelir, özellikle alt yapıdaki çalışmalar için aktarılacak. (İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler