Şanlıurfa Valiliğinden Siyer Sınavına izin

Şanlıurfa Valiliğinden Siyer Sınavına izin

​Siyer Sınavına izin verilmediğine ilişkin yazıyla ilgili İLKHA'ya ulaşan Şanlıurfa Valiliği, sınava izin verildiğini ancak cevabın gecikmesinden kaynaklı bir yanlış anlaşılmanın olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı üyelerinden Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi Derneği, kent genelinde 17 Şubat'ta "O'nu oku, O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı" düzenlemek için ilgili yerlere başvuruda bulunmuş, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yazı yazılarak Siyer Sınavının yapılmasına izin verilmediği belirtilmişti.

Yazıyla ilgili İLKHA'ya ulaşan Şanlıurfa Valiliği, sınava izin verildiğini ancak cevabın gecikmesinden kaynaklı bir yanlış anlaşılmanın olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin adına, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Canbek imzasıyla 13 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, "Şanlıurfa Genç Düşünce Akademisi Derneği tarafından; 17 Şubat 2019 Pazar günü saat 11.00'da yapılması planlanan O’nu oku, O’nu Yaşa temalı Siyer Sınavı Yarışmasının yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir. Yazının ivedilikle okul müdürleri ve öğrencilere duyurulması, okullarda sınavın yapılmasına izin verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim." denilmişti.

Konuya ilişkin İLKHA'ya ulaşan Valilik, böyle bir kararlarının olmadığını ve söz konusu yazıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Siyer Sınavına izin verildiğini ancak cevabın gecikmesinden kaynaklı bir yanlış anlamadan dolayı böyle bir yazı yazıldığı ifade eden Valilik, milli eğitim müdürlüklerinin arandığını ve Siyer Sınavı için yardımcı olunması konusunda talimat verildiğini aktardı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.