Şanlıurfa Valisi dün yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yaptı video foto

Şanlıurfa Valisi dün yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yaptı video foto

Şanlıurfa’da önceki gün yaşanan çatışma ile ilgili konuşan Vali İzzettin Küçük, dün eylem hazırlığında olan şahısların Aktütün Karakolu baskınına katıldıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da önceki gün merkeze bağlı Kabahaydar Mahallesi yakınlarında yol kontrolleri esnasında 72 EP 364 plakalı aracın durdurulmak istenmesi üzerine dur ihtarına uymayan şüpheli araçta bulunan şahıslar ile jandarma arasında çatışma çıkmış ve bu çatışmada bir PKK’li öldürülmüş diğeri ise gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün eylem hazırlığında olan şahıslarla bağlantılı olan kişilerin araştırıldığını söyledi. Olaya ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Küçük, “Nedir bu eylem, niçin, nereye gidiyorlardı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Elimizde bir yaralı var. Aktütün Karakolunun baskınında organizasyon içinde olmuş. Bu tür olaylardan uzak durulması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu olayda bunun bir göstergesidir. Adli süreç devam ediyor. Eğer geçselerdi eylem nerede olacağını ben de bilmiyorum. Bunlar daha sonra açığa çıkacaktır.” dedi.   

Olayı gerçekleştirmek isteyen şahısların bağlantılarının araştırıldığını ifade eden Küçük, “Yapılan operasyon sırasında silahlar vardı. El bombaları vardı. Aldığımız tedbirler devam ediyor. Ama bu kişiler Urfa’yla ilgili kişiler değildi. Başka yerden geliyorlardı. Bağlantılı olan kişiler araştırılıyor. Bu kişilerle bağlantılı bir operasyon yoktur.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da tedbirleri üst seviyeye çıkardıklarını söyleyen Küçük, şehrin girişi ve çıkışı gibi birçok yerde gerekli kontrollerin yapıldığını söyledi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.