Şanlıurfa’da 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı foto

Şanlıurfa’da 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı foto

25-26 Mayıs arası açık kalacak Şanlıurfa 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Vali İzzettin Küçük’ün katılımıyla Rabia Meydanında açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Şanlıurfa 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarının açılışına, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci katıldı.

Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Küçük, “Bu ilde teknik ve mesleki eğitim almış maharetli öğrenciler, asla ve asla işsiz kalmayacak, Üniversite mezunlarından çok daha avantajlı olacaklar. Çünkü şu anda bile fabrikalar mesleki eğitimin gerekli olduğu alanlarda elemana ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden bu okullar bizim için çok kıymetli, Şanlıurfa sanayisini harekete geçirecek ve onu yükseltecek olan bu okullarımızdır.” ifadelerine yer verdi.

Fuarın açılışına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ise, “Meslek deyip geçmeyin, kendinizi geliştirin, kendinize güvenin. Bir insan hem fen, hem de ruh olarak geliştiği zaman, manevi olarak da donanıma kavuştuğu zaman, insanlığa ve memleketine faydalı işler gerçekleştirecektir.” dedi.

Şanlıurfa 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda yer alan okul ve eğitim kurumlarının stantları gezildi. Öğrenciler ise yaptıkları çalışmaları stantları gezen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve beraberindekilere anlatarak teknik bilgiler verdiler.

Vali Küçük stantları gezisi sırasında, Sağlık Meslek Lisesinin açtığı stantta tansiyonunu ölçtürdü.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler