Şanlıurfa'da 750 bin öğrenci ders başına gitti

Şanlıurfa'da 750 bin öğrenci ders başına gitti

​2018- 2019 eğitim-öğretim yılı kapsamında Şanlıurfa’da yaklaşık 750 bin öğrenci ders başına gitti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı bugün yurt geneline çalan ilk ders ziliyle başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve bir milyonu aşkın öğretmen ders başıma giderken, Şanlıurfa’da ise yaklaşık 750 bin öğrenci ve 27 bin öğretmen derse başladı.

Sabah saatlerinde Cengiz Topel İlkokuluna gelen aileler, okul girişine asılan listelerden çocuklarının kayıtlı olduğu sınıfları kontrol ederek, çocuklarını sınıflara götürdü. Ders zilinin çalmasıyla okul yönetimi öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

Başlayan eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cengiz Topel İlkokulu Müdür Yardımcısı Hadi Çiftçi, tüm öğrencilere başarılar dileyerek, öğrencinin başarısınd ki etkenlerinin çevre ve aile olduğunu vurguladı.

Çiftçi, "Ders kitaplarımızı dağıttık. Okulumuzda kayıtlı olan öğrencilerimizin nerdeyse yüzde 100'ü okula gelip kitaplarını alıp derslerine başladılar. Çocukların başarılı olabilmesi için çevre, öğretmen ve aile çok önemlidir. Çok çalışmak gerekir. Çocuklar her zaman kontrol altına alınması lazım. Veliler evde ve sokakta çocuklarını her zaman kontrol etmesi lazım. Öğretmen arkadaşlarımız da çalışıyorlar. Okulumuzda Suriyelilere de eğitim veriyoruz. Tüm öğrencilerimizin başarılı olması için uğraşıyoruz." dedi.

Öğrenciler ise bu yıl derslerine daha çok çalışıp başarılı olacaklarını ifade ederek, 2018- 2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dilediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.