"Şanlıurfa'da bir milyon 171 bin araç kontrolden geçirildi"

"Şanlıurfa'da bir milyon 171 bin araç kontrolden geçirildi"

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü, kent genelinde bir milyon 171 bin aracın kontrolden geçirildiğini söyledi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen yıllık değerlendirme toplantısına katılan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, kentte bir milyon 171 bin aracın kontrolden geçirildiğini bildirdi.

Kent merkezi ile ilçelerin giriş ve çıkışlarında sabit uygulama noktalarının olduğunu belirten Tipioğlu, GBT uygulamasında Şanlıurfa'nın Türkiye genelinde ilk sıralarda olduğunu söyledi.

Tipioğlu, "2017 yılı içerisinde yapılan uygulamalar neticesinde, 3 milyon 299 bin kişi uygulamadan geçirildi ve bir milyon 171 bin araç kontrolden geçirildi. Takdir edersiniz ki temel hak ve özgürlükler ile güvenlik boyutları arasında ters bir ilişki var. Birisini sıktığınız zaman öbür tarafı şişiyor. Öbür tarafını çok bıraktığınız zaman diğer tarafta sıkıntılar meydana çıkıyor. Bu dengeyi gözeterek, Şanlıurfa'da suç işlenmeden önlemek, terörizm gruplarının tespiti noktasında ciddi çalışmalarımız var. GBT uygulamalarında Şanlıurfa Türkiye genelinde ilk sıralarda. Bunun da yansımasını zaten alana çıktığınızda, alanın hâkimiyetini sağladığınızda bütün suçları görüyorsunuz. Mala karşı işlenen suçlarda, terörizm ile ilgili suçlarda ciddi oranda bir azalmanın olduğunu görüyoruz." dedi.

Küresel güçlerin Türkiye üzerinde uygulamaya koyduğu planların olduğunu sözlerine ekleyen Tipioğlu, "Coğrafyamızı ilgilendiren birtakım sıkıntılar mevcut. Küresel güçlerin bu ülke ve bu milletin üzerinde uygulamaya koyduğu planlar var. Biz toplumu oluşturan bütün insanlarla bir olduktan, beraber olduktan sonra Allah'ın izniyle bu ülkeye bir şey olmaz." ifadelerini kullandı.

Soru ve cevap faslından sonra çekilen hatıra fotoğrafıyla son bulan toplantıya; Tipioğlu'nun yanı sıra emniyet teşkilatı ile basın mensupları da katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.