​Şanlıurfa’da camiler çocuklarla cıvıl cıvıl oldu

​Şanlıurfa’da camiler çocuklarla cıvıl cıvıl oldu

​Şanlıurfa’da yorucu bir okul maratonunun ardından çocuklar,Kur’an-ı Kerim öğrenmek amacıyla camilerin yolunu tuttu.

Okulların tatil edilmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 8 hafta sürecek, Yaz Kur’an kursları tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da bugün itibarıyla başladı.

Yorucu bir eğitim maratonun ardından Kur’an-ı Kerim öğrenmek için kendilerine en yakın camiye gelen çocuklarla birlikte camiler cıvıl cıvıl oldu.

Velileri tarafından camilere getirilen çocuklar, kayıt formunu doldurarak kursa kayıt oldu. Kaydolan öğrencilere yaş aralığına göre İslami kitaplar verildi.

İlk derslerini alan çocuklar, ders aralarında ise cami bahçesinde çeşitli oyunlar oynadı.

Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan tarihi Dabakhane Camisi, her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen çocuklarla doldu taştı.

Dabakhane Camii Müezzini Hasan Beyazkurt camilerinin Şanlıurfa’da Kur’an kursu eğitimi bakımından örnek bir cami olduğunu belirterek, "Camimizde her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an kursumuz başladı. Yorucu okul maratonundan sonra camilerde 8 haftalık temel Kur’an-ı Kerim eğitimi bugün başladı. Camimiz eğitim sisteminde pilot camilerden biridir. Bununla ilgili bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın başlatmış olduğu çalışmaların sonucunda başta aile sevgisi, kardeşlik, vatan sevgisi ve ahlaki değer temel alınarak eğitim süreci devam ettirilecek. Bu 8 haftada her gün birer ayet ve hadis ezberlettirilerek bu eğitim sürecini en güzel ve verimli şekilde geçireceğiz inşallah." diye konuştu.

Kurslarında, Kur’an ve İslami dersler dışında çeşitli sosyal aktiviteler olacağına değinen Beyazkurt, "Bu programda çocuklar için hediyeli sınavlar yaparak onlara camiyi sevdireceğiz. İleri ki dönemlerde camiyi bir ev gibi görmeleri konusunda yönlendireceğiz. Bu programlarda çeşitli etkinliklerimiz olacak. Eğitimlerimizin yanında şiir yarışmaları, yüzme, basketbol ve futbol gibi çeşitli sosyal aktivitelerimiz olacak. Sadece Kur’an eğitim değil, çocuğun günlük eğitimlerini de burada vererek, güzel bir program yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklar 20 gün içerisinde Kur’an-ı Kerim’e geçebilecek"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kursa gelen öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edildiğini vurgulayan Beyazkurt, "Bu kitaplardan da ara ara dersler yaparak; çocuklarımıza merhameti, sevgiyi, hoşgörüyü ve saygıyı aşılamaya çalışacağız. Bunların yanında çocuklarımızın enerjileri de şarj etmek amacıyla, Belediye’mizin bizlere tesis edeceği araçlarla onları spor salonlarına götüreceğiz. Bu 8 haftalık süreci en güzel şekilde değerlendireceğiz inşallah. Buraya gelen öğrencilerin yüzde 50 ile 60’sı zaten Kur’an-ı Kerim bilmiyor. Sıfır eğitimden başlıyoruz. Elif-Baları Diyanet İşleri Başkanlığımız veriyor. Çocuklar, Elif Ba’dan başlayarak en geç 20 günde içerisinde Kur’an-ı Kerim’e geçebiliyor. Diğer haftalarda da Kur’an-ı Kerim’i ilk cüzünü okumaya alışarak, buradan temel eğitimini alıyorlar. Çocuğumuz sürekli cami eğitimine devam ederse birkaç ay içerisinde Kur’an’ı Kerim’i seri bir şekilde okuyabilir inşallah." ifadelerini kullandı.

"Kur’an’ı Kerim’i öğrenmek çok güzel bir duygu"

Daha önce 15 tatil ve geçen sene Kur’an kursuna geldiğini belirten Abdulkadir Güzeloğlu, "Burada çok şey öğrendik. Elif Ba ve Kur’an-ı Kerim öğrendik. Hocalarımız, bizlere Kur’an-ı Kerim dersi yanında spor salonlarına götürdüler. Çok güzel oldu. Kur’an-ı Kerim’i dinimizin bize vermek istediği mesajı öğrenmek için öğrendim. Kur’an-ı Kerim’i hocalarımız bize okutuyor. Bazı arkadaşlarımız Elif Ba okuyorlar. Ailem Kur’an-ı Kerim’e geçtiğim için seviniyor. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel bir duygu…" dedi.

"Kur’an-ı Kerim’i öğrendikten sonra hafız olmak istiyorum"

Allah’a daha iyi kulluk olabilmek amacıyla Kur’an-ı Kerim kursuna geldiğini belirten Fehmi Çiftçi, "Kur’an-ı Kerim’i öğrendikten sonra hafız olmak istiyorum. Kur’an-ı Kerim’i okumak insana güzel duygular veriyor. Hocamız bize en başta din dersi yapıyor. Sonra teneffüse çıkıyoruz. Sonra bizlere kitap okutturuyor. Bir de ders dışında çeşitli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Futbol ve basketbol oynuyoruz. Kurs sonunda dereceye girenleri Çanakkale gezisine götürecekler." şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim dersine bugün başladığını ve devam edeceğini vurgulayan Muhammed Bedir ise, "Hocalarımızın desteğiyle Kur’an-ı Kerim’e geçtim inşallah bu sene hatim edeceğim. Babam, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmem için üzerinde çok durdu. Dedem de sağolsun o da beni bu camiye yönlendirdi. Onların sayesinde ben buradayım." dedi.

Tüm çocukları ve Kur’an kurslarına davet eden Bedir, "Çocuklar, bir defa camiye geldiklerinde bir daha gelmek isteyecekler. Yüreklerine Kur’an’ı Kerim sevgisi dolunca bu kez kendileri camiye gelecekler. Kur’an-ı Kerim’e geçmek zor bir şey değil. Kur’an’a geçseler gerisi kendiliğinden gelir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.