Şanlıurfa’da Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi

Şanlıurfa’da Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde kanser hastalığının tedavisine yönelik ameliyatların yapıldığı Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde kanser hastalığının tedavisine yönelik ameliyatların yapıldığı Cerrahi Onkoloji Kliniği faaliyete başladı. Kliniğin açılmasıyla birlikte daha önce tedavi amaçlı il dışına gitmek zorunda kalan hastaların sayısında düşüş bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, bu kliniğin açılmasının özellikle tedavi amaçlı il dışına giden hastalar için iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

Uzunköy, “Urfa’mızda çok yoğun hastamız şehir dışına gidiyor. Yol ve zaman problemi yaşadıklarından bazen hastalığın tedavisinde geç kalınabiliyor. Biz buradaki hastalarımızı ameliyattan sonra takip ediyoruz, ekibimiz çok iyi, tüm arkadaşlarımız konularında uzmandır. Hastanemizin alt yapısı da elverişlidir. Yeterli donanıma sahibiz.” dedi.

Ameliyat etmeden önce hastalarını konseyden geçirerek ameliyat kararı verdiklerini söyleyen Uzunköy, “Cerrahi onkoloji ameliyatı, diğer ameliyatlar gibi değildir. Daha karmaşık yapıya sahip ameliyatlardır. Ülkemizde kanser hastalarının artmasına bağlı olarak onkolojik cerrahi klinikleri de açılmaya başlandı. Harran Tıp Fakültesi hastanesinde de bilim dalı olarak kurulmuştu. Ekim ayı başında Cerrahi Onkoloji kliniğimizi açtık” diye konuştu.

Kanser hakkında da bilgi veren Uzunköy şöyle devam etti:

“Kanser, toplumumuzda en çok görülen hastalıklardan biridir. Kanser uygun zamanda tedavi edilmediği zaman sağlık giderlerinde yüzde 50’den fazlası kanser tedavilerine gidiyor, kanser hastaları zamanında tedavi edildiği zaman ortalama beş yıl gibi yaşayabilir, eğer tedaviye geç başlanırsa hastalarımız ancak bir iki yıl kadar yaşıyor. Karın ağrıları, büyük abdest kanaması, sarılık, sebepsiz ateşler, vücudunda değişik yerlerinde kitleler, vücudunda benlerinde koyulaşma ve sebepsiz zayıflama gibi sıkıntılar kanser belirtisi olabilir, böyle durumda olan vatandaşlarımızı üniversite hastanesine bekliyoruz.” ” dedi. (İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.