Şanlıurfa'da elektrik kesintileri esnafı zor durumda bırakıyor video foto

Şanlıurfa'da elektrik kesintileri esnafı zor durumda bırakıyor video foto

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı ekonomik olarak zaten zor günler yaşayan esnafın başı bu sefer de elektrik kesintileriyle dertte.

GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı ekonomik olarak zaten zor günler yaşayan esnafın başı bu sefer de elektrik kesintileriyle dertte. Yaşanan kesintilerden dolayı birçok esnaf çalışmazken birçok et satıcısı esnafın ise etleri bozuldu.

Yaşadıkları mağduriyetten dolayı DEDAŞ’a tepki gösteren esnaf, yaşanan kesintiler için yetkililerden çözüm beklediklerini söylediler.

Sık yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini çok olumsuz etkilediğini belirten Kasap Halit Polat, “Elektriğimiz bir saat geliyor, bir saat gidiyor. Sık yaşanan bu kesintilerden dolayı makinelerimiz bozuluyor. Kesintiden dolayı dolaptaki etlerimiz bile kokuyor. Bu elektriklere bir çözüm bulunsun artık ya tam gelsin ya da tam gitsin. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz.” Dedi.

“Bugün benim bin TL zararım var”

Bir gün içerisinde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı dolaptaki tüm etlerinin bozulduğunu ifade eden Kasap Harun Kubat, yaklaşık bin TL zarar ettiğini söyledi.

Günde en az beş sefer elektriklerin kesildiğini ifade eden Kubat, şöyle devam etti: “Bu kesintilerden dolayı etlerimiz kokuyor ve etlerimizi çöpe atıyoruz. Şu an arkamda gördüğünüz etler maalesef bozulmuş durumda. Bugün benim bin TL zararım var. Benim bu zararımı kim karşılayacak? Biz faturalarımızı da doğru ödüyoruz. Üstelik Şanlıurfa gibi büyük bir şehirde yaşıyoruz köyde değil yani. Ama her gün bu sorunu yaşıyoruz. Buna çözüm bekliyoruz.”

Elektrikli aletlerle çalıştıkları için kesintilerden dolayı müşterilere karşı mahcup olduklarını belirten Terzi İbrahim Atmaca ise “Şanlıurfa’nın çevre iller arasında elektrik üreten bir il olmasına rağmen ne yazık ki elektrik sorunu yaşayan da biziz en pahalı elektriği kullanan da… Zaten bölgede yaşanan sorunlar göz önünde bir de DEDAŞ,  bu halka sıkıntı yaşatmaya çalışıyor. Şanlıurfa halkı iyi niyetli bir halktır ama bence bu iyi niyet suiistimal ediliyor. Eğer bu halkın niyeti bozulursa hiçbir kurum burada rahat duramaz.” şeklinde konuştu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.