Şanlıurfa'da hacı adaylarına hac eğitimi verildi

Şanlıurfa'da hacı adaylarına hac eğitimi verildi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından bu yıl hacca gidecek adaylar için hac ibadeti hakkında bilgiler içeren uygulamalı eğitim semineri verildi.

Şanlıurfa’dan bu yıl kutsal topraklara gidecek erkek ve kadın hacı adayları için Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından uygulamalı hac eğitim semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü yanındaki Peygamber Camii’nde düzenlenen seminerde, Müftülük Hac ve Umre Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından hac vazifesi ile ilgili hacı adaylarına tavafın nasıl yapılacağı, ihramın nasıl bağlanacağı vb. konularda çeşitli bilgiler verildi.

Cami içerisine kurulan Kâbe maketi etrafından dönen hacı adayları şavt ve tavaf heyecanını yaşadı. Bazı hacı adaylarının tavaf denemesi yaparken çok duygulandığı gözlendi. Hacı adayları seminer sayesinde hac vazifesi ile ilgili bilmedikleri konuları görevlilerden sorarak öğrendi.

Bu yıl Şanlıurfa’dan kutsal topraklara bin 725 hacı adayının gideceğini belirten Şanlıurfa İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Sani Soytürk, “2019 yılı hac organizasyonu çerçevesinde hacca gidecek adaylara yönelik 19-20 Haziran tarihlerinde eğitim seminerleri düzenledik. Bu eğitim seminerlerindeki amacımız hacca gidecek vatandaşlarımızın hacca gidecek olan vatandaşlarımızın orada yapacakları ibadetlerini daha sağlıklı bir şekilde icra etmeleridir. Bu yıl ilimiz genelinde bin 725 hacı adayımız inşallah hacca gidecektir. Bunlarda bin 8'i Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 717'si de inşallah A grubu seyahat acenteleriyle hacca gidip vazifelerini yerine getirecektir.”

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 6 kafile halinde Şanlıurfa’dan kutsal topraklara gidileceğini vurgulayan Soytürk, “Her kafilenin içerisinde bir kafile başkanı ve bir bayan irşad görevlisi ve en az 4 tane diyanet görevlimiz hacı adaylarına ibadetleri esnasında yardımcı olacaklardır. Suudi Arabistan’ın uyguladığı kotaya göre bir kişi bir kez hacca gidebiliyor, ikinci bir kez hacca gidemiyor. Hacı adaylarımızın hac farizasını sağlıklı yürütebilmeleri için burada uygulamalı olarak bilgiler veriyoruz. Gördüğünüz gibi Kâbe maketi kurduk, hocamız ihramını giyerek bizzat Kâbe’nin etrafından tavaf nasıl yapılır, ihram nasıl bağlanır, bunun gibi konuları uygulamalı olarak göstermektedir.” diye konuştu.

“Oradaki duygu paylaşılmayacak bir duygudur”

Daha önce bir kez umreye giden bu sene ise hac vazifesi için kutsal topraklara gidecek olan emekli memur Mehmet Katran, “22 sene din görevlisi, 20 sene de öğretmen olarak çalıştım. 42 sene çalıştıktan sonra emekli oldum. 11 sene önce yazılmıştım, Rabbim bu sene kısmet etti. Rabim inşallah gitmeyenlere de nasip eylesin.  1987 umre yapmak için kutsal topraklara gitmiştim. Görmüş olduğum yerler halen gözümün önünden gitmiyor. Oraya zaten ayak bastıktan sonra her şeyi unutuyorsun. Rabbinle baş başa kalıyorsun. En önemlisi Rabbine karşı kulluk görevini yeri getiriyorsun. Dünyadan el etek çekiyorsun. Orada kendini ölü gibi hissediyorsun. Allahu Teâlâ gitmek isteyenlere görünmez bir kapı açsın. Onlara oraya gitmeyi nasip etsin. Oraya doyum olmaz. Orada ne isterseniz var. Orada dünyayı terk ediyorsunuz. Terki dünya, terki ukbâ, terki terk. Oradaki duygu paylaşılmayacak bir duygudur.” şeklinde konuştu.

Hacca gideceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Mahmut Çelik hac vazifesi ile ilgili şunları söyledi: “9 senedir hacca yazılmıştım. Hac bu sene bize kısmet oldu. Hacca gideceğim için heyecanlıyım. Bütün Ümmeti Muhammed’in hacları kabul olsun. İnşallah eşimi de hacca yazdım inşallah hayırlısı olsun.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler