​Şanlıurfa’da hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu

​Şanlıurfa’da hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu

​Şanlıurfa’da 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan“Orman Haftası” nedeniyle hükümlüler tarafından “Adalet Ormanına” fidan dikildi.

21-26 Mart “Orman Haftası” nedeniyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün öncülüğünde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak infaz uygulamaları kapsamında başlatılan proje ile savcılar, hâkimler ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlüleri tarafından “Adalet Ormanı” oluşturuldu.

GAP Vadisi Cumhuriyet Tesisleri yanındaki Beyazkuyu kırsal mahallesinde oluşturulan “Adalet Ormanına” hükümlüler tarafından fidan dikildiğine dikkat çeken Cumhuriyet

Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, “Bu tür faaliyetler ile yükümlülerin kurallara uyma becerisi geliştirilirken, çalışma disiplini sağlaması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zaman planlaması açısından da tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Hükümlülerin meslek edinmelerinde ve kendi işlerini kurmalarında faydası olması açısından önemsediğimiz bir proje… Daha öncede yükümlülerimizle birlikte infaz uygulamaları kapsamında ihtiyacı olan okulların boya ve tadilat işlemlerini yerine getirmiştik. Bu konuda çok olumlu tepkiler aldık. Topraklarımızın yok olup gitmesini engelleyecek, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir Şanlıurfa bırakmak açısından oluşturduğumuz Adalet Ormanı ile önemli bir projeye daha imza atmış olduk. Biz geleceğimiz için bir adım atarak fidan diktik, bunları vatan, doğa ve insan sevgisiyle yeşertecek olan gençlerimize emanet edeceğiz. Projeye öncülük eden başta Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül olmak üzere Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze, Şanlıurfa ve Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumlarımızdaki görevliler ile yükümlü ve hükümlülerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlik vesilesiyle bizlere yardımcı olan Orman Bölge Müdürlüğü personellerinin de Orman Haftasını kutluyorum” dedi.

Fidan dikiminin ardından Başsavcı Öztoprak, Cumhuriyet Savcıları ve hâkimler, hükümlüler ile birlikte yemekte bir araya geldi.

Etkinliğe, Başsavcı Öztoprak, Adalet Komisyonu Başkanı Taştimur, Cumhuriyet Savcıları ve Hâkimler ile Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, Şanlıurfa Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Cingil, Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yaşar Yüz, 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yılmaz Topal, 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Fatih Serdar Çelik, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Vekili Yusuf Gayır, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve hükümlüler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler