Şanlıurfa'da Kudüs için araç konvoyu oluşturuldu

Şanlıurfa'da Kudüs için araç konvoyu oluşturuldu

​ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin "başkenti" ilan etmesine tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları tarafından, Kudüs’e destek amaçlı araç konvoyu oluşturuldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci terör çetesinin başkenti olarak tanıyacağı şer planı ve ABD Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasına ilişkin karara tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Düzenledikleri ortak basın açıklamalarıyla karara çok sert bir şekilde tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, bugünde Kudüs’e destek amaçlı bir araç konvoyu oluşturdu.

Sık sık sloganların ve tekbirlerin getirildiği konvoyda, yapılan basın açıklaması metnini STK'lar adına İbrahim Coşkun okudu. Yaptığı açıklamada Coşkun, Tüm Müslümanların Kudüs’e sahip çıkmasın gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Tarihin her dönemine damga vurmuş, kutlu İslam beldelerini sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış hak ile batıl mücadelesinin son perdesi bu yüzyılda yaşanacak gibi görünüyor. Biz Yüce Furkan'a iman etmiş ümmet olarak, Allah'ın nurunu tamamlamasına nefer olacak mıyız olmayacak mıyız bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs'ü işgal eden israil'e, israil'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz. Muhammed'in ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam âlemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir'de, Kudüs'ün fethinde, Çanakkale'de ve 15 Temmuz da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz.”

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ifade eden Coşkun, “Kudüs, İlahi vahyi insanlığa ulaştıran peygamberlerinin kokusu, Miraç'ın ev sahibi, ilk kıblemiz, göz bebeğimizdir. Kudüs işgale uğradığından beri Mükerrer şehir Mekke mahzun Münevver şehir Medine gözü yaşlı kardeşi Aksa'yı izliyor. Bugün Aksa'ya sahip çıkamazsak, yarın İstanbul'a gelecekler, Bugün Filistin'e sahip çıkamazsak yarın Türkiye'yi isteyecekler, bugün İslam Birliğini kurmak için kol kola giremezsek, yarın sokaklarda kollarımız parçalanacak. Şundan emin olmak gerekir ki Allah'ın vaadi haktır. Ancak Yüce Mevla, hakkı bizim ellerimizle tesis etmek istiyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra hareket eden konvoy, şehrin içinde yaklaşık bir saat tur attıktan sonra bitiş noktasında sona erdi.

İLKHA

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler