Şanlıurfa'da kurbanlıklar şehre indi

Şanlıurfa'da kurbanlıklar şehre indi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfa'da kurbanlıklar şehre indi.

21 Ağustos Salı günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nın sembolü olan kurbanlıklar bayrama sayılı günler kala Şanlıurfa'da kent merkezine inmeye başladı.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını kurulan hayvan pazarlarına getirip satmaya çalışan besiciler, kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre daha uygun olmasına rağmen son günlerde yaşanan dolar krizinden dolayı hiç kimsenin daha kurbanlık almadığını ifade ettiler.

Besici Mahmut Efendioğlu, bayrama 3 gün kalmasına rağmen kurbanlık pazarlarında bekledikleri hareketliliği bulamadıklarını söyledi.

"Kurbanlıkların fiyatı geçen seneye göre daha ucuz"

Her bütçeye uygun kurbanlıkların bulunduğunu ifade eden Efendioğlu, "Kurbanlıkların piyasa fiyatı geçen seneye göre daha ucuz ama satış olarak bu yıl beklediğimiz gibi olmadı. Bayrama 3 gün kalmasına rağmen getirdiğimiz hayvanların yarısı bile daha satılmadı. Biz besiciler olarak bizlere saman, arpa ve yem pahalı geliyor. Her şeyin fiyatı arttı ama hayvan fiyatlarında bir değişiklik yok. Fiyatlarda düşüş olmuş bir yükselme yoktur. Bundan dolayı herkesin bütçesine uygun kurbanlıklar bulunmaktadır. Bu yıl en çok tercih edilen kurbanlıklar büyükbaş hayvanlardır. Küçükbaş hayvanlar bu sene pek tercih edilmiyor." dedi.

"Herkesin bütçesine uygun kurbanlıklarımız bulunuyor"

Durgunluğun yaşandığı kurbanlık pazarında yarından itibaren hareketleneceğini söyleyen Celal Kubat, "Şu an beklediğimiz hareketlilik yok. Piyasa her ne kadar durgun olsa da yarın bu piyasanın hareketleneceğinden umutluyuz. Kurbanlıklar bu sene çok ucuz herkesin bütçesine uygun kurbanlıklarımız bulunuyor. Biz bu kurbanlıklarımıza aylarca emek verdik şimdi Eyyübiye’nin merkezine getirip kurbanlarımızı satışa çıkarmışız. Kurbanlıklarımızız fiyatları bin 250 ve bin 300 TL arası hatta bin TL'ye giden kurbanlıklarımız bile vardır." İfadelerini kullandı.

"Besici olarak bizim ciddi sorunlarımız var"

Kurbanlık hayvan sayısının Şanlıurfa'da fazla olduğunu ifade eden Kubat, şunları söyledi:

"Kurbanlık piyasası dolar yüksek olduğu için hiç iyi değil, hareketlilik yok ama yarından itibaren bu piyasa hareketlenir. Besici olarak bizim ciddi sorunlarımız var. Mercimek, arpa ve yem fiyatları pahalı gerçekten de dolar halkı çok etkiledi. Piyasa alt üst olmuş. Geçen 10 gün önce ben bir kilo çayı 40 liraya alırken, dün ben bir kilo çayı 70 milyon olmuş."

"Kurban pazarına geldik fakat fiyatlar çok pahalıdır"

Kurbanlık almaya gelen Kudret Durmaz ise "Kurban pazarına geldik fakat fiyatlar çok pahalıdır. Kurbanlık fiyatları bin 200 TL'den başlıyor, 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. İmkânı olmayan bu fiyatlarda kurbanlık alamaz. Bu fiyatlar biraz indirimli olsun ki millet kurbanlık alabilsin. Yoksa kurbanlık bakmaya gelenler geri gider." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler