Şanlıurfa’da neler oluyor?

Şanlıurfa’da neler oluyor?

Şanlıurfa’da diğer parti müşahitlerinin AK Partililerce darp edildiğine dair basına düşen haber ve görüntüler siyasiler harekete geçirdi.

Sabah saat 08.00 itibariyle oy kullanımına başlanan Şanlıurfa’da Suruç ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere merkez ve ilçelerde diğer parti müşahitlerinin AK Partililerce darp edildiğine dair basına düşen haber ve görüntüler siyasiler harekete geçirdi.

Suruç'ta bir baba ve iki oğlunun ölümü ile tırmanan siyasi gerilim bugün sabah saatlerinde oy kullanımında da kendini gösterdi.

Ak Parti milletvekili adayının, çok sayıda silahlı koruması ile beraber ilçedeki okulları dolaşarak blok oy kullandırttığı yönündeki iddialar ilçede rahatsızlık oluşturdu.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre okulları gezen Yıldız ve beraberindekilerin AK Partili sandık görevlileri dışındaki sandık görevlilerini darp ettirdiği, salondan dışarı çıkarttığı ve blok oy kullandırttığı iddia ediliyor.

Suruç’ta yaşanan bu olayların yanı sıra Merkez Haliliye ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu'nda da diğer partilerin sandık görevlilerinin AK Partililer tarafından darp edilerek dışarı çıkarıldığı iddia edildi.

Darp edilen görevliler jandarma karakoluna giderek suç duyurusunda bulundu.

Saat 12.30 itibariyle birçok sandıkta vatandaşların oylarını kullanamadığını belirten görgü tanıkları sandıkların yarım saatte dolduğunu ve vatandaşın oy kullanacak pusula bulamadığını ifade ettiler.

Görgü tanıkları, oyların toplu olarak AK Partililer tarafından kullanıldığını iddia ediyorlar.

1043 nolu sandıkta toplu oy kullanıldığı kayıt altına alındı

Suruç'ta bir okulda sandığa fazladan oy attığı tespit edilen şahısların müşahitler tarafından yakalandığını belirten görgü tanıkları, 1043 nolu sandıkta yaşanan olayların müşahitler ve sandık kurulu üyeleri tarafından fark edildiğini belirttiler.

Olayın müşahitler tarafından cep telefonu ile kayıt altına alındığını belirten görgü tanıklarının aldığı kaydı sosyal medyada paylaştı.

Görüntülerde kaydı alan şahsın "Sayın başkan gördünüz paket oy atıldı şahitsiniz" dediği de görülüyor.

CHP’li vekil: Müşahitleri geri çekmek zorunda kaldık

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sandık güvenliği için CHP tarafından Şanlıurfa’da görevlendirildiğini belirterek, müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde yaşanan toplu oy kullanma ve müşahitlere saldırı olayları üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunan CHP, dilekçesinde; müşahitlerin köylere sokulmaması ve toplu oy kullanımı olaylarına karşı YSK’nin önlem almasını istedi.

Urfa’da yaşananlar ile ilgili olarak da YSK’ye 4 ayrı başvuru yapıldığı öğrenilirken, Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde henüz oy kullanma saati başlamadan bir sandıkta kullanılmış 100 adet oyun da olduğunu tespit edildiği iddia edildi.

YSK Başkanı’ndan Suruç açıklaması

Konu ile ilgili olarak AA’ya açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Sadi Güven, Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler