Şanlıurfa'da öğrencilere öfke kontrolü eğitimi

Şanlıurfa'da öğrencilere öfke kontrolü eğitimi

Şanlıurfa'da lise öğrencilerine yönelik "Öfke Kontrolü Eğitimi" verildi.

Şanlıurfa Kent Konseyi tarafından lise öğrencilerine yönelik öfke kontrolünün sağlanabilmesi için yapılması gerekenlerin anlatıldığı "Öfke Kontrolü Eğitimi" verildi.  

Eyyübiye Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda verilen seminere, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Psikolog Saim Arslan katıldı.

Seminerde, psikolojik dayanıklılık kavramı, psikolojik dayanıklılığın özelikleri, psikolojik dayanıklılık nasıl geliştirilebilir ve kendine güven duygusu konularına slaytlar eşliğinde bilgiler verildi.

Öfke kontrolü sağlanabilmesi için yapılması gerekenleri aktaran Psikolog Arslan, "Düşünce biçimimizi değiştirerek olumlu düşünmeyle duygu paylaşımı sağlayabilirsek, öfkemizi daha sakin, alaycı ve kırılgan olmadan ortadan kaldırabiliriz. Öfkeli olunan anda bulunulan ortamdan ya da kişiden kısa bir süre de olsa ayrı kalarak ve tekrar o kişi ile güzel bir şekilde yanına gidip konuşarak çözümleme getirebiliriz. O kişinin de öfkesine müdahale etmiş oluruz. Eğer birey öfkesini geçiremiyorsa bazı egzersizler yapması gerekiyor. Bunlar nefes alma nefesi 5'e kadar sayıp yavaş yavaş ağızdan bırakma ve gerilme hareketleri şeklinde olabilir." dedi.

Program sonunda öfkenin kontrolü ve azmin kudreti sonucu nelerin yapılacağını ve nasıl bir izlenim sağlanacağına dair kısa bir video paylaşıldı.

Şanlıurfa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Eczacı Gürkan Billurcu, "Geleceğimiz olan gençlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Programda, gençlerin sinerjilerini öfkeye dönüştürmemesi gerektiğini anlattık." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.