Şanlıurfa’da pamuk hasadı başladı

Şanlıurfa’da pamuk hasadı başladı

Şanlıurfa’da Mart ayından itibaren ekilen pamuğun hasadına başlandı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Mart ayında ekilen pamuğun ilk ürünü tarlalardan toplanmaya başlandı.

Susuzluk ve elektrik kesintileri nedeniyle ilçede ekilen pamuğun erken ürün verdiğini söyleyen çiftçiler, bu yıl verimin fazla olmayacağını tahmin ettiklerini belirttiler.

Kadikent köyünde 70 dönümlük arazide pamuk eken Ömer Mansız, “Mart’tan beri bu pamuğu yetiştiriyorum. Bu yıl pamuğu erken ektim. Suyun yetersiz olması ve elektrik kesintileri nedeniyle erken hasat elde ettim. Pamuğu yeterince sulayamadım. Normalde verimli pamuk bu kadar erken çıkmaz. İyi pamuğun yetişmesine vakit var. Geçen sene gibi verim alacağımızı düşünmüyorum.” dedi.

Karın tokluğuna bu işi yaptığını dile getiren Mansız, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yıl pamuğu fabrikaya götürmediğim için tam olarak bilmiyorum ama fiyatının 2 TL olduğundan bahsediyorlar. Üretici bir şey kazanamıyor. 15 yıldır bu işi yapıyorum, başka alternatifim yok. Alternatif olsaydı bu işi yapmazdım. Karın tokluğuna çalışıyorum. Ancak masraflarımı karşılayabiliyorum.”

Çiftçiler olarak sulama projesinin hayata geçirilmesini istediklerini ifade eden Mansız, “Bizim köyümüz Fırat’a yakın bir yerde. Sulama projesinin bir an önce yapılması lazım. Kendi imkânlarımızla suyu tarlalara getiriyoruz. Devletin imkânları bunu daha çok yapabilir. Sulama projesi hayata geçirilirse kurulacak bir pompa ile bütün köye su verilebilir. Bu şekilde rahatlarız.” şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler